• Aktuelt

Aktuelt

Er det noe du lurer på? Eller vil du bare vite mer om tannhelse? Her finner du både pasienthistorier og informative artikler. God lesning!

Sykdom i tannkjøttet – én av to har det

Sykdom i tannkjøttet er vanligere enn mange tror; 50 % av nordmenn får det i løpet av livet, og mange vet det ikke selv. Går man med ubehandlet sykdom, kan man risikere å miste tennene.
  • Aktuelt
4 minutter

Tannrens – den enkle veien til et sunt smil

Vi har millioner av bakterier i munnen, og ikke alle er like lett å fjerne med børste og tanntråd. Jo lenger bakterier får boltre seg, jo vanskeligere blir det å fjerne dem. Derfor er det viktig å rense tennene jevnlig hos tannlege eller tannpleier.
  • Aktuelt
5 minutter

Slik unngår du misfargede tenner

Lurer du på hvorfor tennene dine har blitt misfargede, hva du kan gjøre for å fjerne misfargingen, eller om tannkremer som lover å bleke tennene dine faktisk virker?
  • Aktuelt
5 minutter

Tannhelse under graviditet

Det er mye som skjer i kroppen under svangerskapet. Forandringer i tannkjøtt og på tenner kan skape bekymring, ofte helt uten grunn. Det meste er enten helt ufarlig, eller enkelt å gjøre noe med selv.
  • Aktuelt
4 minutter

Barnets første tann

Det er ikke uvanlig at det jubles i stua når det første lille riskornet titter frem i munnen på våre minste. Men, for mange barn kan dette være en periode med mye ubehag. Hva er vanlig, og hvordan kan man lindre smerten ved barnets første tann? Her får du tannlegens svar.
  • Aktuelt
5 minutter

Råd mot dårlig ånde

Selv om dårlig ånde er veldig vanlig, kan det oppleves sjenerende og gjøre at man kvier seg for sosiale sammenkomster. Heldigvis finnes det hjelp. Lær mer om årsakene til dårlig ånde her, og få tips til hvordan du kan bli kvitt problemet!
  • Aktuelt
5 minutter

Tok smilet tilbake

Søndag 20. mars er det verdens munnhelsedag. Tema for året er «Vær stolt av munnen din», og har som mål å sette fokus på hvordan tannhelse påvirker den generelle fysiske helsen og velværet. Det handler om langt mer enn rette, hvite tenner.
  • Aktuelt
4 minutter

Tanna sprakk

En bit av et blåskjell i en fiskesuppe ga Elisabeth Andreassen en sprukket tann. Nå har det gått syv år, og den travle dama tar seg endelig tid til å gjøre noe med det.
  • Aktuelt
5 minutter

Sov ikke på tre dager før tannlegetimen

Å være nervøs før man skal til tannlegen er helt normalt, men for noen er tannlegeangst - eller odontofobi - så alvorlig at de unngår å dra til tannlegen på flere tiår. Heidi slet med alvorlig odontofobi – helt til hun møtte Cesilie Hegna ved Oris Dental Tønsberg.
  • Aktuelt
7 minutter

Prioriter tennene dine – også som student

Økonomi, tannlegeskrekk og en travel hverdag er noen av grunnene til at enkelte studenter dropper tannlegebesøket. Hvis du er student, eller har barn som studerer, sjekk ut våre tips og løsninger til å holde munnen sunn!
  • Aktuelt
6 minutter