Bestill time

tannhelse under graviditet

Det er mye som skjer i kroppen under svangerskapet. Forandringer i tannkjøtt og på tenner kan skape bekymring, ofte helt uten grunn. Det meste er enten helt ufarlig, eller enkelt å gjøre noe med selv.
Tannbehandler viser frem stor og bredt smil med utstyr som åpner munnen.

Slik unngår du misfargede tenner

Lurer du på hvorfor tennene dine har blitt misfargede, hva du kan gjøre for å fjerne misfargingen, eller om tannkremer som lover å bleke tennene dine faktisk virker?
Barn i badekar som gråter, etter å ha fått sin første tann. Forelder som holder en tannbørste for å gi barnet sin første tannpuss.

Barnets første tann

Det er ikke uvanlig at det jubles i stua når det første lille riskornet titter frem i munnen på våre minste. Men, for mange barn kan dette være en periode med mye ubehag. Hva er vanlig, og hvordan kan man lindre smerten ved barnets første tann?
Kristian Lind ved Oris Dental Arken Åsane i Bergen er spesialist i periodonti og har flere gode råd for å forhindre dårlig ånde.

Råd mot dårlig ånde

Selv om dårlig ånde er veldig vanlig, kan det oppleves sjenerende og gjøre at man kvier seg for sosiale sammenkomster. Les mer om dårlig ånde, og få tips til hvordan du kan bli kvitt problemet!

Tok smilet tilbake

Søndag 20. mars er det verdens munnhelsedag. Tema for året er «Vær stolt av munnen din», og handler om langt mer enn rette, hvite tenner.
Bettan sprakk tanna på et blåskjell, og tannen var ikke til å redde. I kort stund senere stiller hun til intervju og forteller hvordan hun fikk tett oppfølging av tannlege Stian Kanestrøm i Oris Dental, for å erstatte den tapte tannen med tannimplantat.

Tanna sprakk

En bit av et blåskjell i en fiskesuppe ga Elisabeth Andreassen en sprukket tann. Nå har det gått syv år, og den travle dama tar seg endelig tid til å gjøre noe med det.

Påskekrim 2022

Hr. Jeksel har fått et nytt mysterium å løse. Få med deg årets påskekrim fra Oris Dental her, og bli med å avsløre den skyldige!

Sov ikke på tre dager før tannlegetimen

Å være nervøs før man skal til tannlegen er helt normalt, men for noen er tannlegeangst - eller odontofobi - så alvorlig at de unngår å dra til tannlegen på flere tiår. Heidi slet med alvorlig odontofobi – helt til hun møtte Cesilie Hegna ved Oris Dental Tønsberg.
Tannlege ved Oris Dental gir konsultasjon til pasient om usynlig tannregulering.

Deilig tannbehandling. Er det mulig?

«Deilig» er kanskje ikke det første ordet man tenker på når man skal til tannlegen, men hvorfor kan det ikke være sånn? Se hva våre tannleger og tannpleiere gjør for at du skal føle deg trygg, ivaretatt og avslappet fra start til slutt.
Student med tannbørste i munnen, som vurderer om hun skal besøke en tannlege hos Oris Dental.

Prioriter tennene dine – også som student

Økonomi, tannlegeskrekk og en travel hverdag er noen av grunnene til at enkelte studenter dropper tannlegebesøket. Hvis du er student, eller har barn som studerer, sjekk ut våre tips og løsninger til å holde munnen sunn!

Seks tips til sunne tenner på sommerferie

Om sommeren og i ferier hender det at de gode hverdagsrutinene glipper. Vi drikker og spiser litt annerledes enn ellers, og driver gjerne med andre aktiviteter. Her får du seks tips til hvordan du kan ivareta tannhelsa i sommer, og møte høsten med et smil.
Spesialist i periodontitt Odd Bjørn Lutnæs ved Oris Dental.

Lang i tannen?

Uttrykket «lang i tannen» blir brukt for å beskrive personer på sine eldre dager. Det er imidlertid ikke tannen som vokser, men tannkjøttet som trekker seg tilbake. Les artikkelen for å lære mer om symptomene og anbefalinger til forebygging fra tannlege Odd Bjørn Lutnæs, vår spesialist i periodonti.

Akutt behov for tannlege?

Noen ganger kan tannpine og smerter i munnen være så ille at man må få umiddelbar behandling. Våre behandlere strekker seg langt for å gi deg hjelpen du trenger - når du trenger den mest.

Ny tannklinikk i Nesttun sentrum

8. september åpner Oris Dental dørene til sin nye, topp moderne klinikk ved porten av Nesttun sentrum. Klinikken etableres med fem anerkjente tannlegepraksiser fra nærområdet som flytter all sin kompetanse og ekspertise inn under samme tak.