• Aktuelt

Aktuelt

Er det noe du lurer på? Eller vil du bare vite mer om tannhelse? Her finner du både pasienthistorier og informative artikler. God lesning!

Stian Kanestrøm

Når må jeg trekke en visdomstann?

Trekke en visdomstann? Visdomstenner forbindes ofte med smerter. Men er de alltid problematiske, og må de alltid fjernes?
 • Aktuelt
6 minutter

Sykdom i tannkjøttet – én av to har det

Sykdom i tannkjøttet er vanligere enn mange tror; 50 % av nordmenn får det i løpet av livet, og mange vet det ikke selv. Går man med ubehandlet sykdom, kan man risikere å miste tennene.
 • Aktuelt
4 minutter

Tannrens – den enkle veien til et sunt smil

Vi har millioner av bakterier i munnen, og ikke alle er like lett å fjerne med børste og tanntråd. Jo lenger bakterier får boltre seg, jo vanskeligere blir det å fjerne dem. Derfor er det viktig å rense tennene jevnlig hos tannlege eller tannpleier.
 • Aktuelt
5 minutter
tannkjøttsykdom

Slik unngår du misfargede tenner

Lurer du på hvorfor tennene dine har blitt misfarget, hva du kan gjøre for å fjerne misfargingen, eller om tannkremer som lover å bleke tennene dine faktisk virker?
 • Aktuelt
5 minutter

Tannhelse under graviditet

Det er mye som skjer i kroppen under svangerskapet. Forandringer i tannkjøtt og på tenner kan skape bekymring, ofte helt uten grunn. Det meste er enten helt ufarlig, eller enkelt å gjøre noe med selv.
 • Aktuelt
4 minutter
Barn i badekar som gråter, etter å ha fått sin første tann. Forelder som holder en tannbørste for å gi barnet sin første tannpuss.

Barnets første tann

Det er ikke uvanlig at det jubles i stua når det første lille riskornet titter frem i munnen på våre minste. Men, for mange barn kan dette være en periode med mye ubehag. Hva er vanlig, og hvordan kan man lindre smerten ved barnets første tann? Her får du tannlegens svar.
 • Aktuelt
5 minutter
Ann Mari Olsen holder frem en gjennomsiktig tannreguleringsskinne. Hun har nylig gjennomført behandlingen og er fornøyd med resultatet.

Ulike grunner for å få gjennomsiktig tannregulering

Ann Mari ønsket seg rettere tenner, mens Terje hadde mistet flere tenner og skulle bygge opp smilet igjen. Usynlig tannregulering ble løsningen for dem begge.
 • Aktuelt
6 minutter

Råd mot dårlig ånde

Selv om dårlig ånde er veldig vanlig, kan det oppleves sjenerende og gjøre at man kvier seg for sosiale sammenkomster. Heldigvis finnes det hjelp. Lær mer om årsakene til dårlig ånde her, og få tips til hvordan du kan bli kvitt problemet!
 • Aktuelt
5 minutter

Tok smilet tilbake

Søndag 20. mars er det verdens munnhelsedag. Tema for året er «Vær stolt av munnen din», og har som mål å sette fokus på hvordan tannhelse påvirker den generelle fysiske helsen og velværet. Det handler om langt mer enn rette, hvite tenner.
 • Aktuelt
4 minutter
kvinne med skallfasetter som smiler.

Hva er forskjellen på en skallfasett og en tannkrone?

Lurer du på hva forskjellen mellom en tannkrone og en skallfasett er? Da er du ikke alene. Her får du svar på de vanligste spørsmålene.
 • Aktuelt
6 minutter
Bettan sprakk tanna på et blåskjell, og tannen var ikke til å redde. I kort stund senere stiller hun til intervju og forteller hvordan hun fikk tett oppfølging av tannlege Stian Kanestrøm i Oris Dental, for å erstatte den tapte tannen med tannimplantat.

Tanna sprakk

En bit av et blåskjell i en fiskesuppe ga Elisabeth Andreassen en sprukket tann. Nå har det gått syv år, og den travle dama tar seg endelig tid til å gjøre noe med det.
 • Aktuelt
5 minutter
Tannbehandler ved Oris Dental som er tilgjengelig for å svare på spørsmål om tannhelse. Dersom man ringer klinikken direkte, svarer resepsjonist og innhenter riktig informasjon fra en fagkyndig på klinikk.

Hva kan vi minst om når det kommer til tannhelse?

Vi testet folks kunnskap om tannhelse. Under finner du de fem temaene flest kunne minst om.
 • Aktuelt
4 minutter
narkose nytt smil

Narkose hos tannlegen ble eneste utvei

Cathrine har hatt tannlegeskrekk hele livet. Da hun måtte trekke en fortann ble narkose hos tannlegen eneste utvei.
 • Aktuelt
 • Trygg
5 minutter

På tide med et tannlegebesøk?

- En av de smarteste investeringene du gjør er å besøke tannlegen og tannpleieren din med jevne mellomrom.
 • Aktuelt
5 minutter
Paul-Arne Hordvik er en av landets mest erfarne tannleger. Her gir han en pasient smilet sitt tilbake ved hjelp av tannproteser.

Pappa Anders (42) fikk nye tenner hos tannlegen

Etter å ha smilt med lukket munn nesten hele livet, tok Anders Straume grep og fikk nye tenner hos tannlegen.
 • Aktuelt
8 minutter

Topp 10 om kjeveortopedi

Hva er forskjellen mellom en kjeveortoped og en reguleringstannlege? Gjør det vondt å få satt på regulering? Og hvor lenge må jeg gå med den? Vi har samlet de 10 mest stilte spørsmålene til kjeveortopeden. Kjeveortoped Kristin Sandvik gir deg svarene.
 • Aktuelt
3 minutter
betennelse i tannkjøttet

Tannkjøtt, sykdom og betennelse Q&A

Visste du at ved å unngå behandling av betennelse i tannkjøttet, risikerer du å miste tennene?
 • Aktuelt
4 minutter

Premium tannbehandling og teknologi på dine premisser

Verdier som forplikter.
 • Aktuelt
3 minutter
Tannlege Johanna Elisabeth Rykke Berstad ved Oris Dental Oralkirurgisk Klinikk i Oslo, jobber mye med pasienter under kreftbehandling, og forteller at behandling av kreft ofte går ut over munnhelsen.

Dette bør du vite om tannhelse og kreftbehandling

Kreftbehandling påvirker tannhelsen i større grad enn mange er klar over. Her har vi samlet det du trenger å vite om munn- og tannhelse før, under og etter kreftbehandling.
 • Aktuelt
5 minutter

Sov ikke på tre dager før tannlegetimen

Å være nervøs før man skal til tannlegen er helt normalt, men for noen er tannlegeangst - eller odontofobi - så alvorlig at de unngår å dra til tannlegen på flere tiår. Heidi slet med alvorlig odontofobi – helt til hun møtte Cesilie Hegna ved Oris Dental Tønsberg.
 • Aktuelt
7 minutter

Prioriter tannlegen – også som student

Økonomi, tannlegeskrekk og en travel hverdag er noen av grunnene til at enkelte studenter dropper tannlegebesøket. Hvis du er student, eller har barn som studerer, sjekk ut våre tips og løsninger til å holde munnen sunn!
 • Aktuelt
6 minutter