• Trygg

Hei, kjekt å se deg!

Her er du Trygg

Inspirert av alle pasientene som har delt åpenhjertig om sine frykter, erfaringer og behov, har vi utviklet Trygg, et digitalt- og fysisk konsept.

Tryggere tannhelse

I Oris Dental har vi gleden av å møte mengder av fantastiske pasienter hvert eneste år. Dessverre er det ikke alle som synes det er like gledelig å møte oss. Faktisk kvier så mange som én million seg til å gå til tannlegen, mens 5-10% av den voksne befolkningen unngår tannlegen i det lengste. Tannlegeskrekk, skam og sykdom er blant de vanligste årsakene til det. Selv om det er helt naturlig å være redd, ønsker vi ikke at noen skal måtte grue seg når den viktige tannhelsen skal ivaretas.

Nytt smil ble nytt liv

Etter 20 år i delvis isolasjon fant Hans Petter ut at noe måtte skje.

Redd for regningen?

Hos oss kan du være trygg. I samarbeid med Din Tannforsikring tilbyr Oris Dental tannforsikring med markedets bredeste dekning, uten krav til nullstilling.
Les mer om Din Tannforsikring

En trygg start på ditt tannlegebesøk

Å ivareta egen tannhelse skal være trygt og enkelt. Med Trygghetssamtale kan du ta det første steget mot en bedre tannhelse i ditt eget trygge hjem. Våre Trygg-konsulenter møter dine bekymringer med forståelse og profesjonalitet, slik at du kan føle deg sikker på at dine behov blir ivaretatt.

Spørsmål og svar

Hvordan fungerer chaten?

Denne chaten er laget av reelle spørsmål vi mottar, som vi svarer og publiserer i anonymt. Spørsmålene postes ikke direkte, men behandles av en av våre spesialister for å ivareta sikkerhet og brukervennlighet. Her kan du spørre om det du lurer på, bekymrer deg for eller hva det enn skulle være relatert til ditt forhold til tannlege og tannhelse.

Veiledning

Kristin (52)

Hei! Har dere sånn bedøvelses «penn» som kun bedøver tannen man evt borer i? Jeg er litt redd for å gå til tannlegen og orker ikke vanlig bedøvelse.

Leander (29)

Hvordan kan jeg jobbe med tannlege skrekk? Dette kom når jeg var 18 år og det gjør at jeg utsetter tannlege timer. Jeg er ikke redd for regninger, men utstyret de bruker.

Bjørn (26)

Hei! Jeg har hatt litt smerter og hevelse ved en visdomstann noen dager nå, men våknet idag med feber og tilstanden har forverret seg. Jeg lurer da på om jeg skal velge "visdomstenner" eller "Akutt" ved timebestilling? Takk!

Maj (60)

Kan man komme i narkose... Jeg er så red at jeg klare ikke at skal se og høre det... Jeg har næsten ingen tænder igen i overmunden.

Anita (52)

Har dere nedbetalingsordning ved kostbare behandlinger som gebiss/protese eller implantat?

Rune

Jeg har mistet en fylling som ble lagt for under en måned siden. Er det garanti på dette?

Trude

Jeg har knekt ei tann for to dager siden. Det verker litt, men det som er verre er at smertene det går opp til hodet. Bør jeg bestille akuttime?

Stine

Jeg ønsker å bleke tennene. Jeg vet at tennene må undersøkes før de kan blekes. Kan undersøkelse og tannblekingen gjøres på samme time, eller må man dit flere dager?
Behandling

Martin

Jeg er 26 år og trenger en en tannundersøkelse. Lurer på om jeg får dekket noe igjennom Helfo?
Helfo

Camilla

Jeg må trekke en jeksel og en visdomstann som har sprukket og er vond. Jeg gruer meg skikkelig til å gå til tannlegen og lurer på om dette kan gjøres på én time, eller om jeg må tilbake flere ganger? Jeg må nok ha beroligende før jeg kan gjøre noe med tennene.
Bedøvelse

Lea

Hei! Jeg har blitt henvist for å operere ut en visdomstann, fordi den bare kommer halveis ut, og har blitt betent. Hva innebærer det å operere ut en visdomstann? Jeg er redd og har mye angst, hva kan de gjøre med det?
Behandling

Tore

Hvilke medikamenter gir dere til pasienter med panikkangst og tannlegeskrekk?
Bedøvelse

Stine

Jeg har skikkelig nåleskrekk. Kan jeg få lystgass istedet for sprøytebedøvelse?

Maren

Jeg mangler tenner som må erstattes, men implantatbehandling skremmer meg, og bro er ikke mulig. Hva kan jeg gjøre?
Behandling

Mirza

Jeg fikset en ødelagt fylling for tre dager siden, er det vanlig å fortsatt være øm i/rundt tannen når jeg spiser?
Behandling

Lill

Jeg har en venn som åpenbart ikke har vært hos tannlege på mange år, og antageligvis skammer seg og ikke vil snakke om det. Hvordan skal man ta opp tema på en ok måte?
Tannlegeskrekk

Helene

Har dere nedbetalingsordning ved kostbare behandlinger som implantat?
Økonomi

Mari

Jeg har ikke vært hos tannlegen på fem år, så jeg synes det rett og slett er litt flaut å komme. Men siden det er så lenge siden føler jeg at jeg virkelig har behov nå. Jeg har egentlig aldri vært redd for å gå til tannlege, før nå. Jeg tror grunnen er at jeg har veldig ømfintlige tenner så jeg gruer meg selv til tannrens. Er dette noe tannlegen vil ta hensyn til? og er det flaut å komme til tannlegen når det har gått såpass lang tid?
Behandling

Lena

Jeg har to jeksler som har midlertidig fylling som nå må fikses. Jeg vet disse trenger rotfylling og krone, som jo koster litt. Jeg har hatt bulimi de siste 30 årene, som følge av emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse. Jeg lurer derfor på om jeg har rett på støtte fra Helfo til denne behandlingen?
Økonomi

Tirill

Er det farlig å bleke tennene? Hva er fordelen med å bleke tennene hos tannlege og ikke hos hudpleier?
Behandling

Ståle

Hva er forskjell på tannpleier og tannlege?
Om oss

Thea-Marie

Vond smak i munnen. Hva skyldes det?
Munnhelse

Trond

Det er vanskelig å gape. Hva skyldes det?
Munnhelse

Per-Vincent

Hvor mange ganger må jeg komme for å gjøre en rotfylling?
Behandling

Eldar

Det ble lagt inn en veke da jeg opererte visdomstanna. Når skal jeg fjerne den?
Behandling

Kine

Jeg blør fortsatt etter fjerning av visdomstann. Bør jeg oppsøke tannlegen?
Behandling

Marianne

Er det farlig å gå til tannlegen når man er gravid? Kan man ta røntgen?
Behandling

Elias

Det blør i tannkjøttet. Hvorfor? Bør jeg bestille time eller har dere noen råd?
Munnhelse

Trine-Lise

Det er vondt å tygge etter jeg fikk lagt fylling. Er det vanlig? Bør jeg oppsøke tannlege?
Behandling

Emma

Det iser i tennene. Hvorfor? Bør jeg bestille time eller har dere noen råd?
Munnhelse

Ditt smil, vår lidenskap

I Oris Academy elsker vi å nerde rundt tannhelse.

Oris Dental ble startet med mål om å tilby den beste tannbehandlingen, av de dyktigste behandlerne. Derfor kurser vi hele tannhelseteamet gjennom vårt faglige Oris Academy, slik at vi alltid er faglig oppdatert på de siste teknikker, trender og utstyr, og hele tiden videreutvikler ferdighetene for en stadig bedre behandlingsopplevelse for deg som pasient.

Kunnskap gjør trygg

Vi skriver, prater og underviser for å gjøre tannhelse til et komfortabelt tema for alle. Her finner du artikler vi har skrevet om temaer for både den som vegrer deg for å gå til tannlegen og den som helt enkelt vil lære mer. Kom gjerne med innspill til tema du ønsker at vi belyser via spørsmål- og svar funksjonen vår.

På dine premisser

Ønsker du hjelp til å overkomme tannlegeskrekk eller har du en problemstilling relatert til tannhelse som du synes det er ekstra vrient å ta tak i?Vi forstår at mange synes det å booke time på klinikk blir for voldsomt i første omgang - det forventer vi heller ikke. Hos oss er du alltid hjertelig velkommen til å ringe eller sende en e-post, så tar vi det i ditt tempo derfra.