Vi har tatt turen innom tannlege Stian Kanestrøm hos Oris Dental Aker Brygge for å prate om The Wand og møte en av mange pasienter som ønsker denne typen bedøvelse.

– Flere av pasientene mine spør om jeg faktisk har bedøvet dem, og det er jo slik vi aller helst ønsker at opplevelsen skal være.

Tannlege, Stian Kanestrøm

Bedøvelse med The Wand i 20 år

Er det helt smertefritt?

– Noen kan kjenne et lite, forsiktig stikk, men det er svært få som kjenner ubehag når vi bruker The Wand. Når vi bruker den gode, gamle sprøyten, må vi som tannleger fokusere på å treffe riktig, samtidig som vi skal injisere middelet ut av sprøyten på en stødig måte for å sikre minst mulig ubehag hos pasienten. Med The Wand kan vi fokusere på å holde nålen helt stille mens vi injiserer bedøvelsen med en fotpedal, forteller Stian.

Senker terskelen for besøk

– Av pasientene som kommer inn med tannlegeskrekk er det mange som frykter behandlinger som involverer bedøvelse. Noen har hatt dårlige opplevelser, andre har generell sprøyteskrekk eller kvier seg for nummenheten og mangelen på kontroll i etterkant. Med pasientene som får The Wand ser vi at motivasjonen øker og terskelen senkes for å komme innom for nødvendig behandling.

Hvor lenge varer bedøvelse med The Wand?

– Unikt for bedøvelse med The Wand er at den kun bedøver små områder, heller en store nerver som påvirker hele eller deler av ansiktet, slik at du blir nummen i både tunge, lepper og ansikt i timesvis etterpå. I de aller fleste tilfeller klarer vi å bedøve svært spesifikt, slik at vi kun bedøver området som som skal behandles. Så kan du forlate tannlegekontoret på samme måte som du kom inn.