Bestill time

Tannkjøttbetennelse og tannkjøttsykdommer

Periodontibehandling er behandling av tannkjøttbetennelse og tannkjøttsykdommer. Den utføres av tannpleiere, tannleger, spesialister innen periodonti og tannleger med spesialutdanning innen periodonti.

Tilbaketrukket tannkjøtt

Stadig flere opplever tilbaketrukket tannkjøtt. Når tannkjøttet trekker seg tilbake, er retraksjonskirurgi en behandling som kan reversere symptomene.

Tannbehandling i narkose

Sedasjon og narkose er både angstdempende og nyttig når det er behov for annen smertelindring enn kun lokalbedøvelse. For personer med sterk angst for tannbehandling og ved noen større inngrep, kan det også være aktuelt å benytte full narkose.

Gebiss og protese

Tannprotese, også kalt gebiss, er en god løsning når man mangler flere eller alle tennene i en kjeve. Våre spesialister hjelper deg mer enn gjerne med å få tilbake snakke- og tygge-funksjoner som normalt.

Tannimplantat

Moderne teknologi gjør det mulig å erstatte manglende tenner med tannimplantater for å gjenopprette et naturlig smil og god bittfunksjon. For de fleste vil tap av tenner ha en negativ konsekvens for dagliglivet og selvfølelsen. Nesten alle tapte tenner kan erstattes med et tannimplantat.

Oralkirurgi

Innen Oralkirurgi har vi tannleger med spesialist- og spesialutdanning, som kan fjerne både visdomstenner og andre tenner ved kirurgi – på trygt og smertefritt vis.

Søvnapné

Søvnapné er en sykdom som fører til pustestopp i over ti sekunder opptil flere ganger hver natt.  Om man har pustestopp (søvnapné) kan helsen påvirkes negativt. Ved mistanke om søvnapné, bør man utredes hos søvnmedisinsk spesialist.

Snorking – Snorkeskinne

Snorking er relativt vanlig og mer utbredt blant menn enn blant kvinner.  Man kan også se at snorking tiltar med økende alder og med økende grad av overvekt. Litt snorking har små konsekvenser for helsen. Se hvilke klinikker som tilbyr behandling for snorking nederst på denne siden. Hvordan oppstår snorking? Når man sover, slapper musklene … Continued

Tannbehandling med laser

Tannbehandling med laser blir stadig mer utbredt og hos Oris Dental bruker vi nå laser ved flere av våre behandlinger.