FINN DIN KLINIKK
BESTILL TIME

Kompleks behandling

Tilbake til alle
Kirurgisk behandling Tannkjøttsbehandling Implantatbehandling Blottlagte tannhalser Snorking/søvnapne Laserbehandling Narkose og sedasjon

Narkose og sedasjon

Narkose, eller generell anestesi, betyr full bedøvelse og kan kun gis av narkoselege. Det benyttes en kombinasjon av medisiner som gis direkte i blodet, såkalt intravenøs narkose. Medisinene gir en rolig, dyp søvn og god smertelindring. Samtidig tilføres pasienten oksygen og overvåkes nøye av narkoselege og narkosesykepleier.

Sedasjon
Sedasjon betyr at du får smertestillende og beroligende medisiner slik at du klarer å slappe bedre av i forbindelse med tannbehandling. Sedasjon kan gis på flere måter. Den enkleste formen for sedasjon er i form av tabletter. Dette kan tannlegen skrive ut til de pasientene som trenger det. De sederende medikamentene kan også gis direkte i blodbanen. Dette kalles intravenøs sedasjon og utføres av anestesipersonell. Ved sedasjon blir man avslappet og trøtt, men man er ved bevissthet. Vi benytter lokalbedøvelse i tillegg til sedasjonsmedikamentene.

Lystgass
Lystgass er også en form for sedasjon. Det har en lett bedøvende, beroligende og sløvende effekt og kan benyttes som angstdempende hjelpemiddel under tannbehandling.

Du puster inn lystgassen gjennom en nesemaske som du har på hele tiden mens tannbehandlingen foregår. Effekten av lystgassen er behagelig, på dansk heter den lattergass. Den får deg til å slappe av og bli mer likegyldig til det som foregår i munnen under tannbehandlingen. Likevel er du hele tiden ved bevissthet og vi kan snakke med deg hele tiden mens behandlingen pågår. Lystgass kan gis av tannleger med godkjent utdanning og autorisasjon for dette.


På disse tannklinikkene kan vi hjelpe deg med Narkose og sedasjon