Vi har tatt en prat med to av tannpleierne våre for å bli bedre kjent med hva de gjør, hva som er det beste med arbeidshverdagen, og hvorfor de valgte nettopp denne retningen.

Vi har møtt Frida og Kine, tannpleiere ved Oris Dental Bryn

Møt Frida, tannpleier i Oris Dental

Frida er tannpleier ved Oris Dental Bryn og har vært en del av avdelingen siden 2017.

– Jeg startet som sekretær her på klinikken i 2017 og kom fort inn i gjengen. Kine, som allerede var tannpleier, viste meg tidlig hva arbeidshverdagen hennes gikk ut på, og det var på den måten jeg ble introdusert for tannpleier-rollen som jeg etter hvert valgte å utdanne meg til. Nå har jeg plutselig vært her i seks år.

Hva innebærer det å være tannpleier?

Frida beskriver rollen som variert og forteller at det er menneskene som gjør at hun trives så godt som hun gjør.

– Når du kommer hit som pasient henter jeg deg på venterommet, tar deg med til behandlingsrommet, og tar en prat om hvem du er, hva du har behov for og hvordan jeg som tannpleier kan hjelpe deg på best mulig måte. Det er ingen hemmelighet at det er alle de flotte menneskene jeg møter hver dag som gjør at jeg trives så godt som jeg gjør.

– Mange tror tannpleierne kun er til for å assistere tannlegene, men vi jobber mye selvstendig og gjennomfører både rutinesjekker og behandler tannkjøttsykdommer, men i hovedsak med forebyggende og profylaktisk arbeid, forteller Frida.

Et naturlig valg å bli tannpleier

tannpleier jobb

Vi har også tatt en prat med tannpleier Kine, som har jobbet åtte år som tannpleier ved Oris Dental Bryn. Kine er døv på venstre øre og har derfor alltid sett mot munnen til folk når de prater.

– Det var helt naturlig å bli tannpleier når jeg alltid har vært så opptatt av munnen til andre. Men det skal sies; det aller beste med jobben er å bli kjent med nye og gamle pasienter. At jeg får følge reisen deres og se at pasientene får til tannhelse på hjemmebane – det er en supergod følelse.

Vi behandler et menneske, ikke bare en munn

Tannpleierne er enige om at arbeidshverdagen er hektisk, men at de alltid har god tid til pasientene. Å sette av ekstra tid dersom noen finner det utfordrende å komme innom er en selvfølge.

– De som kommer til oss med odontofobi, eller tannlegeskrekk, har allerede gjort den viktigste jobben, som er å booke en time og faktisk møte opp på den, sier Frida.

Kine legger til;

  • Når du møter opp har vi alltid anledning til å sette av ekstra tid til timen og starte første møte med litt løs prat. Da fokuserer vi i første omgang på å bli kjent og snakke om veien videre.

– De viktigste oppgavene vi har som tannpleiere er å ivareta pasientens orale helse, men også sørge for at vi ivaretar interessene deres. Uansett om du har tannlegeskrekk eller ikke, er det viktig å prate om andre ting enn tannhelsen – det er tross alt mennesker vi skal behandle, ikke bare en munn, sier Frida.

Kvier du deg for tannlegebesøket? Du er ikke alene. Derfor har vi skapt et univers der du skal føle deg trygg.

Relatert artikkel

Frykt, hva er det egentlig?