Bestill time

Stadig flere opplever tilbaketrukket tannkjøtt. Når tannkjøttet trekker seg tilbake, er retraksjonskirurgi en god løsning.

Hvorfor trekker tannkjøttet seg tilbake?

Tilbaketrukket tannkjøtt kan oppstå som følge av hardhendt pussing, bruk av for stiv tannbørste eller feil pusseteknikk. Bruk av snus kan også føre til at tannkjøttet trekker seg tilbake. Resultatet er at noe av tannroten blir blottlagt.

Er tilbaketrukket tannkjøtt alvorlig?

Skader på tannhalsen og blottlagte tannrøtter kan være alvorlig og gi redusert feste for tennene. Derfor er det viktig å forebygge tilbaketrukket tannkjøtt så godt man kan, samt oppsøke tannlegen dersom man merker at tannkjøttet begynner å trekke seg tilbake.

Marte (32) i tannlegestolen ved Oris Dental for å motta behandling for tilbaketrukket tannkjøtt.

Hvordan forebygge tilbaketrukket tannkjøtt?

  • Bruke en myk tannbørste
  • Pusse tennene forsiktig, spesielt i skillet mellom tann og tannkjøtt
  • Unngå tannkrem med slipemidler
  • Droppe snusen

Ønsker du konsultasjon for denne behandlingen?

Bestill en uforpliktende konsultasjon i dag – Få den informasjonen du behøver for å komme i gang!

bestill time

Hvordan behandle tilbaketrukket tannkjøtt?

I de fleste tilfeller av tilbaketrukket tannkjøtt er heldigvis mulig å redusere skaden ved hjelp av et lite, kirurgisk inngrep kalt retraksjonskirurgi. Retraksjonskirurgi gjennomføres med lokalbedøvelse, noe som betyr at inngrepet vil oppleves som helt smertefritt.

Vanligvis tar det kun noen få dager før operasjonssårene har grodd og stingene kan fjernes. De første dagene etter operasjonen kan man oppleve noe kløe, men minimalt med smerter.

Våre kirurger er opptatt av å finne den operasjonsteknikken som passer best for ditt tannkjøtt og dine tenner, og som utgjør et minst mulig inngrep. Les om hvordan Marte opplevde behandling av tilbaketrukket tannkjøtt. Har du tilbaketrukket tannkjøtt? Bestill time for konsultasjon og behandling hos Oris Dental!

Bestill time for uforpliktende konsultasjon

Vi undersøker ditt behov og gir deg informasjonen du behøver.

Du får også et kostnadsoverslag og plan for videre behandling.

Bestill time

Klinikker som tilbyr denne behandlingen