Blottede tannhalser

Tilbaketrukket tannkjøtt kan oppstå som følge av hardhendt pussing, bruk av for stiv tannbørste eller feil pusseteknikk. Bruk av snus kan også føre til at tannkjøttet trekker seg tilbake. Resultatet er at noe av tannroten blir blottlagt, også kjent som blottede tannhalser.

Marte (32) i tannlegestolen ved Oris Dental for å motta behandling for tilbaketrukket tannkjøtt.

Er tilbaketrukket tannkjøtt alvorlig?

Skader på tannhalsen og blottlagte tannrøtter kan være alvorlig og gi redusert feste for tennene.

Det er viktig å forebygge tilbaketrukket tannkjøtt så godt man kan, samt oppsøke tannlegen dersom man merker at tannkjøttet begynner å trekke seg tilbake.

Hvordan forebygge tilbaketrukket tannkjøtt?

  • Bruke en myk tannbørste
  • Pusse tennene forsiktig, spesielt i skillet mellom tann og tannkjøtt
  • Unngå tannkrem med slipemidler
  • Droppe snusen

Ønsker du konsultasjon for denne behandlingen?

Bestill en uforpliktende konsultasjon i dag – Få den informasjonen du behøver for å komme i gang!

Hvordan behandle tilbaketrukket tannkjøtt?

I de fleste tilfeller av tilbaketrukket tannkjøtt er heldigvis mulig å redusere skaden ved hjelp av et lite, kirurgisk inngrep kalt retraksjonskirurgi. Retraksjonskirurgi gjennomføres med lokalbedøvelse, noe som betyr at inngrepet vil oppleves som helt smertefritt.

Vanligvis tar det kun noen få dager før operasjonssårene har grodd og stingene kan fjernes. De første dagene etter operasjonen kan man oppleve noe kløe, men minimalt med smerter.

Våre kirurger er opptatt av å finne den operasjonsteknikken som passer best for ditt tannkjøtt og dine tenner, og som utgjør et minst mulig inngrep.

Les mer i artikkelen vår, «Slik ble Marte (32) kvitt blottede tannhalser«, med info om hvordan Marte opplevde behandling av tilbaketrukket tannkjøtt.