Møt tannlege Mona

Mona er tannlege med videreutdanning innen multidisiplinær odontologi, med tverrfaglig spesialitet for pasienter med stort tannbehandlingsbehov. Hun er gift, har en sønn på fem år, og elsker å stå opp grytidlig, aller helst for et frisk bad i sjøen, før alle andre står opp. – På jobb trives jeg best med utfordrende og varierte arbeidsdager, helst i samspill med kollegaene mine, så vi kan gi hver enkelt pasient best mulig behandling på deres premisser. En typisk Oris Dental-tannlege setter trygghet øverst på behovspyramiden.

– Hver gang jeg møter en ny pasient, er det med øyekontakt og et smil. Det er viktig å ha på plass en trygg velkomst før pasienten forteller om ønsker og eventuelle behov for tilrettelegging. Dette kan gjelde både behandlingen eller de økonomiske mulighetene. I tråd med Trygg-konseptet vårt er det viktig at pasienten føler seg sett, hørt og godt ivaretatt før behandlingen kan starte, forteller Mona – en typisk Oris Dental-tannlege.

– Jeg møter enhver pasient med øyekontakt og et smil

Mona Gast

Trygg pasient

I Norge kvier nærmere én million seg for å gå til tannlegen, men å utsette eller unngå behandling skaper dessverre oftere et større behandlingsbehov. I Oris Dental er vi opptatt av å bruke tid på prosessene i forkant av behandlingen, slik at enhver pasient føler seg trygg og i kontroll gjennom behandlingen.
– På klinikken jobber vi i gode, sammensveisede team, for å skape en atmosfære med trygge rammer og sømløs behandling for pasienten. Vi setter av god tid til den planlagte behandlingen, slik at pasienten kan ta så mange pauser vedkommende ønsker. Det er bare å løfte opp hånden, så stopper vi. For meg er det viktig at pasienten opplever at samarbeidet og stemningen er åpen og god, forteller Mona.

En typisk tannlege – på dine premisser

Enhver pasient har sin unike historie, ulike erfaringer og egne behov som de bærer med seg, også i møtet med tannlegen. For Mona er tilretteleggingen for hver enkelt pasient sitt behov noe av mest utfordrende, men også det mest givende gjennom arbeidsdagen.
– I Oris Dental har vi lovet å gi premium behandling, på pasientens premisser, et løfte som forutsetter et solid forhold basert på forståelse og tillit med hver enkelt pasient. Min erfaring er at det kun er mulig gjennom god kommunikasjon, åpenhet og ro.

Våre verdier

  • Alltid oppdatert
  • Dedikerte eksperter
  • På dine premisser
  • Premium behandling