Åpningstider

Mandag 08:00 - 15:30
Tirsdag 08:00 - 15:30
Onsdag 08:00 - 15:30
Torsdag 08:00 - 15:30
Fredag 08:00 - 11:30

Akutt behov for tannlege?

Om du har akutte tannsmerter, skadet en tann, eller annet behov for akutt tannhelsehjelp kan du få time hos oss på dagen!

Om klinikken

Oris Dental Martin Stage er en kjeveortopedisk spesialistklinikk i Stavanger, planlagt og innredet særskilt for dette.

Vi ønsker å gjøre besøk hos oss til positive opplevelser. Personalet har faglig kompetanse og lang erfaring med å behandle mennesker i alle aldre. Alle på klinikken bidrar med sitt gode humør og vennlige vesen, for å skape en hyggelig atmosfære.

For voksne pasienter har vi egne behandlingsrom som er adskilt fra resten av klinikken, og med direkte inngang fra resepsjonsområdet.

Ved klinikken tilbyr vi det mest moderne av forskjellige typer ”usynlig” regulering.

Velkommen til vår kjeveortopediske avdeling i Stavanger!

Kjeveortoped Martin Stage

Martin Stage (født i 1965) studerte til tannlege ved universitetet i Bergen fra 1984 til 1989. Etter to år i tannlegepraksis begynte han på spesialistutdannelse i kjeveortopedi, ved universitetet i Hamburg.

I løpet av tiden i Hamburg assisterte han på utallige kurs for kjeveortopeder i Tyskland, Østerrike og Sveits, før han fikk tilbud om stilling som fungerende overlege ved avdeling for kjeveortopedi ved universitetet i München i 1996. Et år senere etablerte Martin privat praksis i Stavanger.

Martin Stage har holdt kurs og foredrag om kjeveortopedi i flere land.

Behandling av kjevestillingsfeil

Ved behandling av kjevestillingsfeil som stort overbitt, underbitt eller kryssbitt er det ofte mest hensiktsmessig å begynne tidlig, gjerne i 7-8 års alderen, med avtakbar eller enklere fastsittende apparatur.

Tannstillingsfeil, altså de flest bittfeil som ikke skyldes store kjevestillingsfeil, som eksempelvis plassmangel i fronten, behandles helst når alle permanente tenner er frembrutt, gjerne i 12-års alderen, med fast apparatur/streng på tennene.

I noen tilfeller er det best å dele behandlingen opp i to faser: En tidlig behandling og en senere hovedbehandling med streng på tennene.

Enkelte typer store kjevestillingsfeil må behandles med en kombinasjon av streng på tennene og kjevekirurgi, etter at kjeveveksten er avsluttet, fra ca 18 års alder.

Vi har et nært samarbeid med Odontologisk Fakultet ved Universitetet i Bergen og Haukeland Sykehus, og tar imot pasienter fra Stavanger og Norge generelt.

Førstehjelp utenom åpningstidene

Om du er i tvil om noe eller trenger info utenom ordinære åpningstider, så kan du ringe nummeret for dette oppgitt under kontaktinfo. Ved akutte tilfeller vil vi møte deg ved klinikken i Stavanger, eller henvise til tannlegevakt.

Hvis en bracket/feste/kloss løsner

Står tannen rett og fint, og den ikke irriterer, kan det vente til neste time. Står tannen skjevt, eller hvis du har plager, bør du kontakte oss.

Strengen er festet til bracketene med små gummiringer. Hvis bracketen har løsnet og du ønsker å fjerne den fordi den irriterer, må du bruke et lite, spisst redskap for å tre gummiringen over bracketens fire hjørner.

Hvis den bakerste bracketen har løsnet, kan du fjerne den, og klippe strengen av like bak den nest siste bracketen. Har strengen løsnet fra en bracket, prøv å legge den inn i sporet igjen.

Hvis strengen stikker deg i kinnet kan du klippe den av helt bakerst. Gir den gnagsår i kinnet kan du prøve å polstre skarpe kanter med voks, eller du kan til nød bruke sukkerfri tyggegummi.

Tannforflytning med estetisk resultat

Det er vårt mål å oppnå hurtigst mulig tannforflytning med minst mulig ubehag.

Vi arbeider etter biologiske retningslinjer og med moderne materialer, etter prinsippet om lette, men kontinuerlige krefter. Slik kan apparaturen vi benytter optimalt nyttiggjøre seg de biologiske prosessene i vevet, og dermed redusere graden av ubehag.

Så langt det er mulig vil vi unngå å trekke permanente tenner. I mange tilfeller kan det dessuten gi et mer estetisk resultat ved bruk av moderat ekspansjon istedenfor trekking.

Kjeveortoped Martin Stage blir en del av Oris Dental

Kjeveortoped Martin Stage ble en del av Oris Dental i september 2021. Det innebærer at vi som tannaktører får tilgang på kurs og programmer for å heve vår interne kompetanse, samt et støtteapparat i et av Norges sterkeste fagmiljø innen tannhelse.

Som del av Oris Dental får vi mer tid til å gjøre det vi liker best, nemlig å ta vare på deg som pasient.

Du møter fortsatt de samme fine folkene ved klinikken!

Vis mer Vis mindre

Betalingsstøtte

HELFO

I Norge dekker Den offentlige Tannhelsetjenesten tannbehandling frem til året man fyller 18 år. Mellom 18-24 år dekker det offentlige deler av behandlingen. Etter dette må man betale tannbehandling selv. Men en del skader/sykdommer/tilstander kvalifiserer til økonomisk støtte fra Helfo. Dekningsgrad avgjøres av tilstand og alvorlighetsgrad. Differanse mellom behandlingskostnad og Helfo-dekning betales av pasient.
Snakk med din behandler om du ønsker å vite mer, eller les mer her.

Frikort

Frikort gir deg fritak for egenandel på offentlige takster. Dette er et gode for pasienter med store helseutgifter, utstedt av Helfo. Behandling som overgår egenandelen må betales av pasient.

Ønsker du mer informasjon om frikort og tannbehandling? Se mer på helsenorge.no eller ring HELFO på 23 32 70 00.

Delbetaling

Vi tilbyr betalingsløsninger ved flere av våre klinikker. Hør med din klinikk hvilke løsninger du kan velge mellom.