The Wand er et instrument som gjør det mulig å sette bedøvelse på en mer skånsom måte enn tidligere. Smertefri tannbehandling er som oftest ønskelig og anbefalt av våre tannleger når du skal til behandling.

Fordelene med The Wand

Det er ikke uten grunn at The Wand kalles for tryllestaven. Den bedøver tannkjøttet kontinuerlig mens bedøvelsen settes, med en svært tynn kanyle, og på den måten merker pasienten svært lite til stikket. Den ser ut som en liten penn, med en liten, tynn nål.

Studier på denne teknikken viser at pasientene knapt merker at bedøvelsen settes.

Digital pumpe for bedøvelse hos tannlegen

Prinsippet bak bedøvelsesteknikken er at det brukes en digital pumpe, som doserer bedøvelsesvæsken svært langsomt inn i vevet rundt tannen. Det tar litt lenger tid å sette bedøvelse med The Wand, da bedøvelsesmiddelet føres langsomt inn i vevet. Det er allikevel mange som foretrekker dette for å slippe den klassiske varianten med sprøyte, da den oppleves som mere skånsom.

Bedøvelse som ikke lammer leppe og tunge

Med The Wand kan vi ofte bedøve én enkelt tann uten at leppe og tunge er bedøvet i mange timer etterpå. I motsetning til en vanlig sprøyte har vi bedre kontroll og kan være enda mer forsiktig når vi setter bedøvelsen.

Bestill tannlegetime med denne typen bedøvelse

Klikk på «Bestill time»-knappen og velg en klinikk som tilbyr denne typen bedøvelse.

Se hvilke av våre klinikker som tilbyr denne bedøvelsen, nederst på denne siden i kartet.

Positive erfaringer

Erfaringene så langt har vært meget positive. Mange barn, men også voksne pasienter synes den tradisjonelle sprøyten ser skummel og forhistorisk ut. I vår travle hverdag er det mange som setter pris på å kunne reise rett fra tannlegebesøket og ikke være veldig påvirket av bedøvelsen i annet enn området rundt den behandlede tannen.

Les mer om bedøvelse hos tannlegen her.