Regelmessig tannundersøkelse

For å iverata en sunn tannhelse er det viktig at du tar godt vare på tennene dine. Ved å gå regelmessig til tannlegeundersøkelse holder du tennene dine friske. Under tannlegeundersøkelsen sjekkes tannsettet, tannkjøttet og munnhulen din for å se om alt er som det skal. Hvis tannlegen oppdager sykdomsforhold i munnen vil det legges en plan for videre behandlinger.

Røntgen under tannlegeundersøkelse

I begynnelsen av tannlegeundersøkelsen tar tannlegen røntgenbilder av munnhulen din. Dette gjøres for å avdekke sykdommer i de delene av tennene som ikke er synlige i munnen. Røntgenbildene kan også avdekke sykdom i kjevene, og de hjelper tannlegen til å vurdere videre behandlingsforløp.

Redd for tannundersøkelse?

Noen gruer seg veldig til tannlegeundersøkelsen, noe som gjør at de kanskje ikke går til tannlegen så ofte som de burde. Hos Oris Dental møter du erfarne tannleger med spesialisering innen en rekke ulike felt, blant annet tannlegeskrekk.

Enten du besøker oss jevnlig eller om det er lenge siden sist du fikk gjennomført en tannundersøkelse, kan du være helt sikker på at du skal føle deg trygg og få en så behagelig behandling som mulig hos oss.

Grundig og skånsom tannsjekk

Når du kommer inn for en tannsjekk vil vi foreta en skånsom og grundig undersøkelse av dine tenner. På bakgrunn av undersøkelsen gir vi deg informasjon om dine tenners tilstand.

Du vil få råd om hvordan du best kan ta vare på dine tenner hjemme mellom tannlegebesøkene, og vi vil gi deg svar på hvor ofte du bør komme inn for en tannsjekk.

Etter tannundersøkelsen hender det at tannlegen eller tannpleier utfører en tannrens, for å fjerne eventuell misfarging og tannstein.

Tannstein består for det meste av kalkstoffer fra spyttet, og legger seg på tannflaten som et hardt belegg. Det sitter så godt fast at det er nærmest umulig å fjerne på egen hånd med tannbørste.

Hvor ofte bør jeg gå til tannlegeundersøkelse?

Som en generell regel anbefales det at du går til tannlegeundersøkelse minst én gang i året. Hvis det avdekkes forhold som krever behandling og tett oppfølging må du gå oftere, men har du friske forhold i munnen med lite plakk og tannstein kan du gå sjeldnere.  Våre tannleger setter alltid opp en individuell innkallingsplan i samråd med deg. Spør oss om regelmessig innkalling, vi hjelper deg gjerne.

Tannundersøkelse med prisoverslag

Dersom det er nødvendig med ytterligere behandling, vil vi gi deg utfyllende informasjon om dette. Du vil også få et prisoverslag og forslag til behandlingsforløp.

Bestill time for tannsjekk i dag

Uansett om det er ett eller flere år siden sist du besøkte tannlegen, eller om du mistenker at du kan ha hull i tennene, tannstein eller behov for annen behandling – bestill time for tannsjekk i dag, og få svar på hvordan det står til med tennene dine samt hjelp til å ta vare på dem.