FINN DIN KLINIKK
BESTILL TIME

Generell tannlegebehandling

Tilbake til alle
Undersøkelse Tannpleie Hull – fyllingsterapi Rotfylling Trekking Ledningsstyrt Bedøvelse Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk Odontofobi betyr sterk angst for tannbehandling, og kalles også for tannlegeskrekk eller tannbehandlingsangst. De som lider av odontofobi unngår gjerne å gå til tannlegen i flere år til tross for mue smerter og problemer med tennene.

Det kan være mange ulike årsaker til at en person lider av tannbehandlingsangst. Til slutt er det ofte akutt tannverk som gjør at de omsider oppsøker tannlegen igjen.

Behandlere med spesialutdanning
Våre klinikker tar tannbehandlingsangst på alvor. Derfor har flere av behandlerne hos oss tatt spesialutdanning for å lære mer om hvordan man kan hjelpe personer som lider av dette. Vi har både tannhelsesekretærer, tannpleiere og tannleger med slik spesialkompetanse.

Behandling med beroligende og bedøvende medisin
Flere klinikker tilbyr tannbehandling med bruk av lystgass (lystgassanalgesi) og kan også tilby tannbehandling i narkose i tilfeller der dette er nødvendig. Vi har knyttet til oss et team med narkoselege og narkosesykepleier som bistår i tannbehandlingen med narkose. I noen tilfeller benytter vi oss også av intravenøs sedasjon; det vil si at beroligende og bedøvende medisin blir gitt direkte inn i en blodåre uten at man sover helt. Det er narkoseteamet vårt som tar seg av slik sedasjon.