FINN DIN KLINIKK
BESTILL TIME

Generell tannlegebehandling

Tilbake til alle
Tannundersøkelse Tannpleie Hull i tennene Rotfylling Trekke tann Bedøvelse hos tannlegen Tannfylling  Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk, også kalt odontofobi eller tannbehandlingsangst, betyr sterk angst for tannbehandling. De som lider av tannlegeskrekk unngår ofte tannlegen i flere år, til tross for smerter og problemer med tennene. Til slutt er det ofte akutt tannverk som gjør at man likevel velger å oppsøke tannlegen.

Tannleger med spesialisering innen tannlegeskrekk

Vi i Oris Dental tar tannlegeskrekk på alvor. Vi vet at terskelen for å oppsøke tannlegen kan være enormt høy. Derfor møter du hos oss både tannleger, tannhelsesekretærer og tannpleiere med spesialutdanning innen behandling av pasienter med tannlegeskrekk.

Ved bruk av vår kompetanse innen temaet, samt tett og god dialog med pasienter med tannlegeskrekk, har vi lyktes med å gjennomføre nødvendig tannbehandling på mange mennesker med tannlegeskrekk. Mange av disse har også blitt helt kvitt tannlegeskrekken.

Behandling med beroligende og bedøvende medisin

Hos flere av våre klinikker tilbyr vi sprøytefri bedøvelse eller lystgass under tannbehandlingen. Ved behov, kan vi også gjennomføre behandling i narkose. Vi har knyttet til oss et team med narkoselege og narkosesykepleier som bistår i tannbehandling med narkose. I enkelte tilfeller benytter vi oss også av intravenøs sedasjon, som innebærer at beroligende og bedøvende medisin blir gitt direkte inn i en blodåre uten at man sovner helt. Det er narkoseteamet som tar seg av slik sedasjon.

Sliter du med tannlegeskrekk? Da vil vi oppfordre deg til å ta kontakt med oss for en samtale om hvordan vi sammen kan ivareta din tannhelse, på dine premisser!