Bestill time

Tannlegeskrekk, også kalt odontofobi eller tannbehandlingsangst, betyr sterk angst for tannbehandling. De som lider av tannlegeskrekk unngår ofte tannlegen i flere år, til tross for smerter og problemer med tennene. Til slutt er det ofte akutt tannverk som gjør at man likevel velger å oppsøke tannlegen.

Tannleger med spesialisering innen tannlegeskrekk

Vi i Oris Dental tar tannlegeskrekk på alvor. Terskelen for å oppsøke tannlege kan være enormt høy. Hos oss møter du derfor både tannleger, tannhelsesekretærer og tannpleiere med spesialistutdanning innen behandling av pasienter med tannlegeskrekk.

Ta kontakt for kun en samtale om din tannlegeskrekk, å unngå å utsette tannlegebesøket for lenge. Som oftest forverres munn og tannsykdommer med tiden. Lengre opphold mellom tannlegebesøkene kan føre til kompliserte og dyre tannbehandlinger.

Hos oss har du som pasient alltid full kontroll over tannbehandlingen. Man kan avbryte behandlingen når man måtte ønske. Våre behandlere har lang erfaring når det gjelder å behandle pasienter som lider av tannlegeskrekk. Vårt hovedfokus er smertefri behandling og at pasienten skal ha full kontroll.

Flere alternativer ved tannlegeskrekk

For å kunne hjelpe deg med din tannlegeskrekk kan vi tilby samtaleterapi, sedasjon og tannbehandling under narkose. Det skal sies at narkose i seg selv ikke kurerer tannlegeskrekk, men kan brukes som siste alternativ om pasienten ikke kan / vil behandles i våken tilstand.

Vi ønsker at du som pasient skal kunne opparbeide deg en god relasjon til din tannlege før tannbehandlingen starter. Det er det som er meningen med det første besøket. Kun samtaleterapi uten forpliktelse til tannbehandling. Under første møte ønsker vi å lære om dine tidligere erfaringer, opplevelser, bakgrunnen for din tannlegekrekk, og dine forventninger til din nye tannlege og behandling.

Narkose er som oftest sett på som siste utvei, og brukes kun som et hjelpemiddel på vei til målet som er : Tannbehandling uten narkose. Her kan man også samarbeide med psykolog.

 • Du har full kontroll og kan avbryte behandlingen akkurat når du vil.
 • Alltid fokus på smertefri og behagelig tannbehandling.
 • Vi utfører ikke tannbehandling ved ditt første besøk.
 • Du er med å bestemme.
 • Du og din tannlege samarbeider og utarbeider den behandlingsplanen som passer best for deg.
 • Samtaleterapi, beroligende midler eller narkose ved behov.

Etter endt tannbehandling, legger vi stor vekt på forebyggende behandling. Vi samarbeider tett med tannpleier slik at du som pasient i fremtiden skal unngå nye munn- og tannsykdommer.

Kort ventetid

Få time når det måtte passe for deg! Våre klinikker har lange åpningstider og kort ventetid.

Behagelig

Lider du av tannlegeskrekk? Fortvil ikke, sammen finner vi gode løsninger for ditt behov.

Pasient i fokus

Fra øyeblikket du kommer inn, til det øyeblikket du forlater klinikken, skal du føle deg ivaretatt.

Ønsker du konsultasjon for denne behandlingen?

Bestill en uforpliktende konsultasjon i dag – Få den informasjonen du behøver for å komme i gang!

bestill time

Kan man bli kvitt tannlegeskrekk?

Ja, tannlegeskrekken kan behandles! Ved bruk av vår kompetanse innen temaet, samt tett og god dialog med pasienter, har vi lyktes med å gjennomføre nødvendig tannbehandling på mange mennesker med angst for tannbehandling. Mange av disse har også blitt helt kvitt angsten for å gå til tannlege.

Råd til deg med tannlegeskrekk

 • Ikke vent for lenge med å bestille time hos tannlege. Det er alltid bedre og mer behagelig å besøke tannlegen når du ikke har vondt i munnen.
 • Bestill time tidlig på dagen. Da unngår du å grue deg utover dagen.
 • Ta med en venn/ familiemedlem ved første besøk som ikke er redd for tannlegen.
 • Kjenn på arbeidsmiljøet mellom de ansatte på klinikken. God stemning er utrolig vikitg for at du skal kunne overvinne din tannlegeskrekk.
 • Ta kontroll over tannbehandlingen. Våg å si fra om noe ikke kjennes rett. Tenk på at det alltid er du som pasient som er i fokus. Still krav til at all behandling skal være smertefri.
 • Spør alltid din tannlege om hva som skal gjøres ved neste besøk. Da unngår du å uroe deg.
 • Ta gjerne med høretelefoner / musikk under behandlingen. Dette reduserer lydene og hjelper for mange pasienter.
 • Når behandlingen er ferdig er det viktig med forebyggende behandling for å unngå nye tannskader og tannverk i fremtiden. Undersøk om din tannlege jobber sammen med tannpleier. Få jevnlige besøk til din tannpleier.

Behandling med beroligende og bedøvende medisin

Hos flere av våre klinikker tilbyr vi sprøytefri bedøvelse eller lystgass under tannbehandling. Ved behov kan vi også gjennomføre behandling under narkose. Vi har knyttet til oss et team med leger og sykepleier innen anestesi som bistår i tannbehandling med narkose. I enkelte tilfeller benytter vi oss også av intravenøs sedasjon, som innebærer at beroligende og bedøvende medisin blir gitt direkte inn i en blodåre uten at man sovner helt. Det er narkoseteamet som tar seg av slik sedasjon.

Ikke utsett tannlegebesøket

Vi fraråder deg fra å utsette tannlegebesøket for lenge. Som oftest forverres munn og tannsykdommer med tiden. Lengre opphold mellom tannlegebesøkene kan føre til kompliserte og dyre tannbehandlinger.

Sliter du med tannlegeskrekk?

Da vil vi oppfordre deg til å ta kontakt med oss for en samtale om hvordan vi sammen kan ivareta din tannhelse, på dine premisser!

Les mer om odontofobi og hvordan vi kan hjelpe deg her.

 

Klinikker som tilbyr denne behandlingen