Bestill time

Få en uforpliktende konsultasjon

Vi kan hjelpe deg hvis du har tilbaketrukket tannkjøtt. Med vår behandling kan du få tannkjøttet trukket på plass.

Bestill time

Mange tror det er umulig å behandle tilbaketrukket tannkjøtt, og at det er en tilstand man må leve med resten av livet. Vi ønsker å informere om at det er fullt mulig å behandle dette, og at vi tilbyr behandlingen ved vår klinikk.

Hvorfor trekker tannkjøttet seg tilbake?

Tilbaketrukket tannkjøtt kan oppstå som følge av hardhendt pussing, bruk av for stiv tannbørste, tannpasta med for mye slipemiddel eller feil pusseteknikk.

Bruk av snus kan føre til at tannkjøttet trekker seg tilbake. Resultatet er at noe av tannroten blir blottlagt.

Kan det behandles?

Vi får dessverre ofte høre at andre fagfolk har sagt at dette ikke kan reverseres, det er feil. Med nyere behandlingsmetoder har det kommet fungerende teknikker, som vi har erfaring og kompetanse for å utføre.

Pasienter med skader på tannkjøttet er ofte redd for å smile, og flere opplever dette som et skjemmende problem. Etter behandling har vi fått tilbakemelding om økt selvsikkerhet og sosial trygghet.

Bestill time for uforpliktende konsultasjon

Vi undersøker ditt tannkjøtt og gir deg informasjonen du behøver.

Du får også et kostnadsoverslag og plan for videre behandling.

Bestill time

Kort ventetid

Få time når det måtte passe for deg! Våre klinikker har lange åpningstider og kort ventetid.

Behagelig

Lider du av tannlegeskrekk? Fortvil ikke, sammen finner vi gode løsninger for ditt behov.

Pasient i fokus

Fra øyeblikket du kommer inn, til det øyeblikket du forlater klinikken, skal du føle deg ivaretatt.

Konsekvensen av blottede tannhalser

I de alvorligste tilfellene kan tilbaketrukket tannkjøtt medføre tannkjøttsykdom og tap av tenner. Foruten de mest alvorlige tilfellene, ser vi til tider også følgende konsekvenser:

  • Frykt for å pusse tennene
  • Frykt for å forverre skaden
  • Ising i tennene
  • Hull i tannhalser

Skader ved snusbruk

Tannkjøttet kan påvirkes av snusbruk. Slimhinnen der snusen ligger, reagerer ved å bli rød og irritert. Etter lengre tid med fast snusing blir slimhinnen hvitaktig, fortykket og rynkete.

Mange opplever at tannkjøttet trekker seg tilbake og etterlater blottlagte tannhalser. Selv om man slutter å snuse, vil ikke nødvendigvis tannkjøttet komme på plass igjen. Dette er altså en permanent skade, men det betyr ikke at det ikke kan behandles, med et godt og varig resultat.

Pusseskader på tannhalsen kan være alvorlig, og like alvorlig er det å se at stadig flere unge som snuser får blottede tannhalser. Dette krever både estetisk og funksjonell behandling.

– Anders Wangestad ved Oris Dental Løkketangen i Sandvika

Litt om behandlingen

Behandling av blottlagte tannhalser utføres med lokal bedøvelse, som oppleves smertefritt. Normalt gjennomføres inngrepet med små insisjoner i tannkjøttet for å strekke det tilbake på plass. På denne måten dekker man blottlagte tannhalser, som ikke bare er skjemmende rent estetisk, men som i få alvorlige tilfeller kan føre til tannkjøttsykdom og tanntap.

I noen sjeldne tilfeller må det transplanteres vev fra ganen for å gjenskape normale og vanlige forhold rundt tennene.

Pasientene følger et plan i etterkant og skyller med anbefalt munnskyllevann over en gitt periode. Smertestillende kan benyttes ved behov, men ikke alltid nødvendig. Det er lite hevelse forbundet med behandlingen, og pasienten vil ikke trenge sykmelding.

Bestill time for uforpliktende konsultasjon

Vi undersøker ditt tannkjøtt og gir deg informasjonen du behøver.

Du får også et kostnadsoverslag og plan for videre behandling.

Bestill time
Marte (32) i tannlegestolen ved Oris Dental for å motta behandling for tilbaketrukket tannkjøtt.

Skader på tannkjøtt etter tannregulering

Noen opplever å få skader på tannkjøttet etter bruk av tannregulering. Slike skader kan inntreffe når tennene kommer ut av posisjon under reguleringsprosessen, slik at tannkjøttet må korrigeres i ettertid.

Vi har gjennomført flere korrigereringer av tannkjøtt, og får ofte tilbakemelding om at dette er en behandling pasienter ikke angrer på å ha gjennomført.

Kan kombineres med skallfasetter

I mange tilfeller oppnås optimalt resultat, også estetisk, ved å sette på skallfasetter. Vi ønsker å utføre hele behandlingen over en lengre tannlegetime, dersom dette er mulig. I tilfeller hvor det er ønsket skallfasetter i tillegg, anbefales det å få denne lengre tannlegetimen.

Vi beherske moderne og avanserte teknikker for å hjelpe deg som pasient, og ønsker deg velkommen til en trygg og skånsom behandling.

Klinikker som tilbyr dette tilbudet