Bestill time

Vurderer du Clear Aligners?

Få gratis og uforpliktende konsultasjon med en tannbehandler!

Bestill time

På svært kort tid kan tannlegene ved Oris Dental hjelpe deg til å få et rettere smil. Ved utvalgte klinikker tilbyr vi gratis konsultasjon, så du kan snakke med en behandler om hvordan behandlingen fungerer.

Hva er Clear Aligners?

Clear Aligners, også kjent som usynlig tannregulering, består av en serie avtakbare skinner som gradvis flytter på tennene. Skinnene er litt for trang til tannstillingen, som gjør at tennene presses inn i en ny posisjon.

Avhengig av det enkelte tilfellet bytter man til ny skinne fra hver 7. til hver 14. dag. Den nye skinnen vil igjen være litt for trang til den nye tannstillingen, og slik skapes tannforflytningen gradvis hver uke frem til ønsket resultat.

Pasienter trenger ikke å komme til time for hvert bytte av skinner. Du får med deg et sett med skinner hjem og bytter enkelt selv. Kontrolltimer settes typisk opp hver fjerde til åttende uke, for at tannlegen kan kontrollere at alt går som planlagt.

Skinnene bør brukes 22 timer i døgnet for optimalt resultat. Det vil si at de kun tas ut i forbindelse med måltider. Man kan drikke vann og annen klar væske med skinnene på.

Funksjon og estetikk

Selv om mange av våre pasienters hovedmotivasjon for å gjennomføre behandlingen er estetisk, kan det også være flere helsemessige fordeler med å regulere tennene. Eksempelvis kan det redusere utfordringer med å holde trangstilte tenner rene, eller lindre skadelige bitt som fører til tannslitasje.

Hvis du som pasient har helsemessige fordeler av behandling med usynlig regulering, vil tannlegen din informere deg om dette. Noen typiske problemer som kan løses med usynlig tannregulering er:

 • Trangstilte tenner
 • Mellomrom
 • Kryssbitt
 • Dypt bitt
 • Underbitt
 • Overbitt

Hva koster det?

Pris på behandling med usynlig tannregulering varierer ut ifra behov, og kommer an på hvor mange skinner du trenger og hvilket system som brukes.

Gjennomsnittet av behandlinger som utføres ligger på rundt kr 40.000, men enklere kasus har gjerne en startpris på kr 15.000.

På konsultasjon vil du få et prisestimat basert på ditt behov for behandling. De fleste ønsker å dele opp betalingen, og det er selvfølgelig helt greit. Vi er behjelpelige med å finne en nedbetalingsplan som passer for deg.

Hvor lang tid tar det?

Behandlingstid varierer ut i fra hvert enkelt tilfelle og hvilket aligner-system som benyttes. Gjennomsnittet av pasienter behandles i 15-20 uker, men behandlingen kan også være kortere eller lengere.

Varer resultatet for alltid?

Ja! Tenner søker alltid tilbake til sin opprinnelige plass, men ved korrekt bruk av retensjon vil tennene bli værende i ønsket posisjon. Dette gjelder både ved behandling med alignere, og med konvensjonell tannregulering.

Det er viktig at du ved endt behandling følger retensjonsprotokollen du får av tannlegen din. Dette innebærer en pålimt metallstreng bak fortennene og/eller en avtakbar skinne som brukes mer til å begynne med, for så at man gradvis kan redusere bruken. Ved korrekt bruk av retensjon vil tennene forbli rette.

I tillegg til bruk av retensjon er det viktig at du kommer på årlig undersøkelse slik at tannlegen kan kontrollere forholdene.

Bestill gratis konsultasjon for usynlig tannregulering i dag!

Et mindre synlig alternativ til den skjemmende tannreguleringen i metall.

Ønsker du å justere tannstillingen din med clear aligners?

Bestill time

Hva skjer på gratis konsultasjon?

I møte med tannlegen kan du stille alle typer spørsmål du har til behandlingen. Det kan være greit å forberede seg litt, slik at man får svar på det man lurer på. Vi har forberedt noen spørsmål du kan stille for å gjøre det enklere for deg:

 • Hvor mye vil det koste meg å få et rettere smil?
 • Hvilken type usynlig tannregulering burde jeg benytte?
 • Hva skal til for at jeg får startet behandlingen?
 • Hvor lang tid vil det ta meg å fullføre behandlingen?
 • Hvordan fungerer det i praksis?
 • Hva slags resultat kan jeg forvente?
 • Hva skjer når jeg er ferdig behandlet?

Tannlege Nine ved Oris Dental sitter i sofa og viser frem et par med Clear Aligner skinner.
Tannlege Nine Sjasmin Dehdar ved Oris Dental, har lang erfaring i korrigering av bitt med Clear Aligners.

Kort ventetid

Få time når det måtte passe for deg! Våre klinikker har lange åpningstider og kort ventetid.

Behagelig

Lider du av tannlegeskrekk? Fortvil ikke, sammen finner vi gode løsninger for ditt behov.

Pasient i fokus

Fra øyeblikket du kommer inn, til det øyeblikket du forlater klinikken, skal du føle deg ivaretatt.

Kort behandlingsperiode med usynlig tannregulering

Ved enkle, små tannforflytninger kan 12 uker med behandling være tilstrekkelig. I de fleste tilfeller blir behandlingen noe lenger.

Hvor kjapt du gjennomfører behandlingen vil også påvirkes av hvor flink du er til å følge programmet du får av tannbehandler.

Vi har sett svært gode resultater av denne typen behandling, og hjulpet flere tusen av pasienter med å få en rettere tannstilling.

Et utvalg av våre behandlinger

Tannundersøkelse

En tannundersøkelse bør gjennomføres én til to ganger i året. Er mer enn ett år siden du sist fikk gjennomført en tannundersøkelse, er det på tide å besøke tannlegen.

Tannbleking

Vi har lang erfaring med tannbleking. Våre tannleger kan vurdere hvilke metoder som er best egnet til å fjerne misfarging.

Hull i tennene

Begynnende hull ser man på røntgenbilde. De trenger ikke alltid behandling, og tannlegen vil gi råd som forhindrer at hull utvikler seg videre.

Rotfylling

Dersom du har et hull som går helt inn til tannens nerve, eller om du får en betennelse eller skade i nerven som resulterer i at nerven dør – må tannen rotfylles for å kunne beholdes.

Trekking av tann

Noen ganger er tannen så ødelagt av tannråte at den ikke kan repareres og tanntrekking er eneste utvei. Da er det godt å gå til en erfaren tannlege som kan gjennomføre tanntrekkingen.

Implantat eller bro

Moderne teknologi gjør det mulig å erstatte manglende tenner med tannimplantater eller en tannbro, for å gjenopprette et naturlig smil og god bittfunksjon.

Nyhetsbrev