Bestill time

Tannlegeskrekk og angst for tannlegestolen? Du er ikke alene. Odontofobi, eller tannlegeskrekk som det kalles på folkemunne, er ikke et uvanlig fenomen. Heldigvis kan det kureres!

Tannlegeskrekk og angst for å gå til tannlegen

Undersøkelser viser at fem til ti prosent av den voksne befolkningen i Norge dropper tannlegetimen på grunn av odontofobi, skriver Den norske tannlegeforening på sine hjemmesider. Det vil si at mellom 70.000 og 100.000 nordmenn ikke går til tannlegen på grunn av angst.

Kan man bli kvitt tannlegeskrekk?

Uansett hva årsaken er, så har de én ting til felles. Tannlegeskrekken kan kureres. Ved bruk av vår kompetanse innen temaet, samt tett og god dialog med pasienter, har vi lyktes med å gjennomføre nødvendig tannbehandling på mange mennesker med angst for tannbehandling. Mange av disse har også blitt helt kvitt angsten for å gå til tannlege.

Men, det kan ta litt tid. Det er viktig å begynne med små skritt. Det første og viktigste du kan gjøre er kanskje det vanskeligste – du må ta kontakt med oss. For mange kan dette være avskrekkende nok, så det kan være lurt å ha en venn eller en i familien som kan støtte deg.

Du må fortelle oss at du har angst for tannbehandlingssituasjonen, slik at vi kan ta hensyn til skrekken og hjelpe deg i gang med tannbehandlingen.

Veien til å kvitte seg med odontofobi er som regel gradvis

En av de mest effektive metodene er å dele opp behandlingen i mindre deler. Slik vil du etter hvert oppleve mestring og kontroll, og bli i stand til å gjennomføre behandlingen på en vanlig måte.

For de som sliter skikkelig med tannlegeskrekk, kan det være aktuelt å få beroligende medisiner når behandlingen skal utføres. I noen tilfeller bruker vi også narkose. Målet på lang sikt vil imidlertid alltid være at du ikke trenger hjelpemidler for å føle deg trygg i tannlegestolen. Da er det nok å vite at tannlegen tar deg på alvor og at du blir hørt og møtt av noen som virkelig bryr seg.

Dyktige og hyggelige tannleger

Det hjelper å ha en hyggelig og omtenksom tannlege, som har spesialisert seg på å hjelpe pasienter med odontofobi. Våre tannleger ønsker å hjelpe deg, og ikke minst er de tålmodige.

Ta kontakt med oss hvis du har lyst til å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med tannlegeskrekken.
Les også mer om odontofobi her.

Vi er mennesker, som snakker med mennesker!

En viktig del av opplæringen vår er hvordan våre behandlere snakker med pasienter.

Vi skal være likesinnet, snakke rolig, gi trygghet og omsorg.

Første steget er å snakke med oss

Om du synes det er utfordrende å oppsøke hjelp med munnhelsen, grunnet angst, vanskeligheter for å snakke om egen helse, eller at det oppleves som invaderende at noen undersøker munnen din, så skal du vite at vi bryr oss. Derfor tilbyr vi deg muligheten for å komme på besøk og kun snakke med oss for å få informasjon.

Det finnes fremgangsmåter som gjør det mulig for de med angst å motta nødvendig tannbehandling. Hos oss møter du både tannleger, tannhelsesekretærer og tannpleiere som har tatt kurs og utdanning for å lære hvordan de kan hjelpe mennesker med odontofobi.

Vi oppfordrer pasientene våre til å ta en årlig tannsjekk, om ikke mer, uavhengig av om de har symptomer på smerter eller utfordringer med munnhelsen. For å kunne hjelpe de med angst tilbyr vi samtaleterapi, og vil informere om fremgangsmåter som ufarliggjør nødvendig tannbehandling. Ved behov kan vi også bistå med å finne frem til tilgjengelige støtteapparater og andre fagkyndige som kan hjelpe.

Tannleger med spesialisering innen tannlegeskrekk

Vi i Oris Dental tar tannlegeskrekk på alvor. Terskelen for å oppsøke tannlege kan være enormt høy, og da er det viktig at våre medarbeidere har kunnskap om hvordan de skal gå frem for å støtte pasienter med angst. Av denne grunn arrangerer vi kurs og kompetanseløft for våre medarbeidere, slik at de lærer fremgangsmetoder, hvordan de skal tilnærme seg pasienten og hvilke utfordringer noen mennesker har med tannbehandling.

Unngå å utsette tannlegebesøket for lenge. Som oftest forverres munn og tannsykdommer med tiden. Lengre opphold mellom tannlegebesøkene kan føre til unødvendige utfordringer, og ingen burde gå rundt med smerter i munn eller kjeve.

Hos oss har du som pasient alltid full kontroll over tannbehandlingen. Man kan avbryte behandlingen når man måtte ønske. Våre behandlere har lang erfaring når det gjelder å behandle pasienter som lider av tannlegeskrekk. Vårt hovedfokus er smertefri behandling og at pasienten skal ha full kontroll.

Hva som skjer under samtalen

Etter du har bestilt time vil vi gi deg dato og tidspunkt for å komme inn til besøk. Når du ankommer klinikken får du sitte ned med en fagkyndig, hvor du kan stille spørsmål og få all informasjonen du behøver.

Vi vil gjerne høre din historie, bli kjent med din bakgrunn for odontofobi, og forstå hva du ønsker hjelp med.

Vi er flinke lyttere og flinke til å stille spørsmål om du synes det er vanskelig å vite hva du skal si. Vi har taushetsplikt og vil aldri gi deg en skjennepreken. Med andre ord, vi kjefter ikke på deg eller går i dybden av hvor flink du har vært til å pusse tennene.

Hvor lenge varer samtalen?

Du bestemmer selv om du vil avslutte samtalen før tiden er omme, og er hjertelig velkommen til å besøke oss på nytt senere. En samtale kan vare i alt fra 5 til 30 minutter, basert på dine ønsker.

Etter å ha blitt kjent med deg og ditt behov, vil vi komme med forslag til veien videre. Vi samarbeider tett med tannpleier slik at du som pasient i fremtiden skal unngå nye munn- og tannsykdommer.

Kort ventetid

Få time når det måtte passe for deg! Våre klinikker har lange åpningstider og kort ventetid.

Behagelig

Lider du av tannlegeskrekk? Fortvil ikke, sammen finner vi gode løsninger for ditt behov.

Pasient i fokus

Fra øyeblikket du kommer inn, til det øyeblikket du forlater klinikken, skal du føle deg ivaretatt.

Ønsker du konsultasjon for denne behandlingen?

Bestill en uforpliktende konsultasjon i dag – Få den informasjonen du behøver for å komme i gang!

bestill time