FINN DIN KLINIKK
BESTILL TIME

Tannimplantat Sandvika

Erstatt tapte tenner med tannimplantat

Tannimplantat er en metallisk skrue av titan, som plasseres ned i kjevebenet av kirurgiske spesialister. Det kan settes inn tannimplantat i både over- og underkjeve. Benet vil etterhvert vokse sammen med implantatet, og fungerer som en kunstig rot for en porselenskrone, som settes på toppen av implantatet.

Hvis du har mistet en eller flere tenner, eller er en av hundrede tusen som bærer en løs protese, kan implantater være løsningen på mange problemer i hverdagen. Mange års forskning og utvikling har gjort at tapte tannrøtter kan erstattes med et såkalt implantat. De nye tennene blir med denne løsningen festet i kjevebenet og fungerer som naturlige tenner.

«Jeg har vært hos mange tannleger i løpet av mitt liv, men ingen som har behandlet meg bedre enn team Wangestad. Man blir tatt godt vare på og alle er blide og hyggelige. Kan anbefales.»

– Mette Pedersen

Hvem kan få tannimplantat?

Det er ingen direkte tilknytning mellom alder og hvem som ikke kan få implantat. Tannlegen vurderer dette i hvert enkelt tilfelle og kommer med sin profesjonelle vurdering av din tilstand. Noen kroniske sykdommer kan for øvrig forårsake at implantater ikke kan settes inn. En annen viktig faktor er tykkelse på kjeveben og at det er nok hold til å tåle et tannimplantat. Dette vil fremkomme etter at et panorama røntgenbilde eller 3D/ CBCP blir tatt.

Mann er på konsultasjon for implantatbehandling hos Oris Dental Løkketangen.

Fordeler med tannimplantater fremfor bro?

En bro kan erstatte en manglende tann. Denne prosedyren gjør at man må bearbeide tennene ved siden av den manglende tannen, uansett om de er friske eller ikke. Tennene må bearbeides for å gi feste til broen. Bruk av tannimplantat gjør at man som regel slipper å røre friske tenner i det hele tatt. Et implantat er en varig løsning, som sitter stabilt fast i kjevebenet. Det er ingen løse deler eller justeringer som må til etter at implantatet er satt inn.

En annen stor fordel med implantat er at de kan forhindre fremtidig svinn av kjevebenet. Et ben kan sammenlignes med en muskel. Hvis man ikke belaster det, vil det minske og bli mindre. Dette betyr at hvis kjevebenet ikke blir påvirket av presset av en tann, vil det gradvis bli mindre. Et implantat fungerer som en ekte tannrot og kan forhindre dette fra å oppstå.

Hvor mange tannimplantater trenger jeg?

Implantater kan være en del av en løsning i alt fra å erstatte en enkelt tann til å erstatte alle tenner i hele munnen. Ved Oris Dental Løkketangen Sandvika tilbyr vi deg en uforpliktende konsultasjon for å finne ut om tannimplantater kan være et alternativ for deg.

Fordelen med implantat

  • Du kan snakke, le og smile uten å bekymre deg.
  • De nye tennene sitter fast og føles som dine egne.
  • Du kan spise hva du vil uten problemer.
  • Du får tilbake ditt naturlige smil.
  • Det er en trygg og sikker behandling.
  • Man kan sove under tannbehandlingen.

Les mer om tannimplantater her, eller kontakt oss i dag og få en uforpliktende konsultasjon.

«Veldig fornøyd, veldig hyggelige og flinke folk med en god porsjon humor. Det er faktisk hyggelig å gå til tannlegen. Terningskast 12!»

– Kåre Garhard Naley

Tannlege Anders Wangestad ved Oris Dental Løkketangen i Sandvika hjelper deg med tannimplantat og har lang erfaring med behandlingen.
Tannlege Anders Wangstad har lang erfaring med tannimplantater, og har hjulpet utallige pasienter med å få tilbake et naturlig smil.