Marte Haarberg, Norgesleder i Oris Dental

Klisjé eller ei, for Norgeslederen er kollegaene som familie

– Vi skriver historie, ler Marte Haarberg, Norgesleder i Oris Dental.

Da hun ved inngangen til 2024 startet som leder for Oris Dental Norge var det med stor glede og forventning til veien videre for en organisasjon som på under syv år har vokst fra seks klinikker til rett under 100 i hele Norge. 

– Vi får være med å utvikle så mye nytt. Kjedevirksomhet innen tannhelse er forholdsvis nytt i Norge, som betyr at mye handler om å se behov fortløpende og jobbe strategisk deretter. 

Enkelt forklart har Marte ansvar for den norske delen av Oris Dental, med overordnet ansvar for å nå strategiske og økonomiske mål for organisasjonen i Norge. Hun er opptatt av å løfte blikket og se at man jobber sammen mot et større overordnet mål: Å gi den beste tannhelsebehandlingen til pasientene, som Norgeslederen mener handler om å jobbe for trygg drift på klinikker, gode og trygge arbeidsplasser og kompetanseheving for alle ansatte. 

Stort maskineri

– I tillegg fokuserer jeg på kontorene våre i Trondheim, Oslo, Stavanger og Bergen hvor mange av de ikke-kliniske funksjonene holder til. Det er snakk om et ganske stort maskineri med dyktige medarbeidere som må til for å kunne drifte en så stor organisasjon som vi har blitt, forteller Marte. 

Oris Dental startet som en tannhelsekjede etablert av tannleger med tannleger i sentrale roller for pasienten – og det er det fortsatt. Samtidig har rigget bak blitt utvidet med kompetanse fra andre bransjer med andre perspektiv på drift, strategi og utvikling. Foruten å være parat for klinikkledere og klinikker med ulike behov, skjer det mye spennende ved kontoret. 

– Til enhver tid har vi tverrfaglig samarbeid, arbeidsmiljø og kultur i fokus. Vi er veldig opptatt av ikke å jobbe i siloer, men sammen på tvers slik at vi drar nytte av hverandres perspektiver og kompetanse. Slik sikrer vi den beste driften av Oris Dental. 

Nysgjerrige på ledige stillinger i Oris Dental? Se her! (åpne i ny fane?)

For Marte er takhøyde noe av det hun setter mest pris på ved kollegaene på de administrative kontorene i Oris Dental. 

– Det høres jo ut som en stor klisjé, men kollegaene mine er som en utvidet familie, der det er rom for å ha både gode og dårlige dager, og det betyr alt for meg. Som deltids alenemor er jeg avhengig av både fleksibilitet og forståelse i at min hverdag tidvis er ganske travel. Den støtten får jeg her. 

Nøkkelen til utvikling

Da hun startet som tannpleier på Aker Brygge i Oslo i 2013, fikk hun raskt flere ansvarsoppgaver på klinikken. Etter noen år på klinikken flyttet hun til Trondheim og høsten 2018 begynte hun på hovedkontoret til Oris Dental i Trondheim

Hun mener nøkkelen for hennes utvikling har vært initiativ, ansvar og tillit. 

– Jeg kom fra servicebransjen, med bakgrunn fra dagligvare og klesbutikk. Da jeg ble tannpleier var det helt naturlig for meg å ta med erfaringen fra kundeservice inn i Oris Dental. Derfor hadde jeg hele tiden stort fokus på at pasientene skulle få den aller beste opplevelsen hos tannlegen. Det resulterte i at jeg fikk anledning til å sette pasientreisen i system – et ansvar jeg både fikk og tok. 

Når Marte ser tilbake på egen reise og utvikling i Oris Dental, er det noe som helt klart peker seg ut: 

– Jeg har fått en enorm tillit fra de rundt meg, samtidig som jeg har tatt på meg oppgavene jeg har fått og løpt med disse. Dette mener jeg kjennetegner medarbeiderne våre i Oris Dental. Jeg tror det er en styrke at jeg har den kliniske erfaringen og kompetansen fra tannhelsefaget, siden faget står svært sentralt i Oris Dental. Lidenskap for faget er DNA’et vårt. Samtidig er vi såpass ydmyke at vi ser at vi trenger annen kompetanse fra andre bransjer for å bygge en solid organisasjon i stadig utvikling.

Dette ser Norgeslederen etter

Dersom Marte Haarberg skal fremheve egenskaper hun ser etter i sine medarbeidere, er det mennesker som ser muligheter til å videreutvikle og som løser oppgaven som ligger foran dem. Det mener hun spiller en stor rolle i det å få mer ansvar i en voksende organisasjon som Oris Dental. 

– Med en god dose tilpasningsdyktighet og fleksibilitet kan man komme langt i Oris Dental – det er jeg et levende bevis på. I tillegg er personlighet viktig. Man må trives i et hektisk miljø, være god i møte med mennesker, se løsninger og ville ta ansvar, forteller Marte Haarberg, Norgesleder i Oris Dental.