FINN DIN KLINIKK
BESTILL TIME
FINN DIN KLINIKK
BESTILL TIME

Estetisk og funksjonell behandling

Tilbake til alle
Airflow Tannrens Tannbleking hos tannlege Tannkrone Tannbro

Tannbleking hos tannlege

Tannbleking for hjemmebruk får du kjøpt hos Oris Dental, godkjent av tannleger. I forkant av blekingen utfører vi en undersøkelse av dine tenner for å forsikre oss om at tennene dine er friske og tåler blekingen. Dersom du har hull eller andre sykdommer i tennene, tannkjøttet eller munnen bør du avvente tannbleking til etter at dette er behandlet. Det er heller ikke alle tenner som er like mottakelige for bleking. Derfor er det både trygt og smart å la tannlegen undersøke tennene dine før du bleker dem.

Slik fungerer tannbleking fra tannlegen

Etter at vi har forsikret oss om at tennene dine tåler å bli bleket, vil tannblekingen foregå på følgende måte:

  1. Avtrykk før tannbleking

Vi tar et avtrykk av tennene dine. Dette bruker vi til å fremstille en individuell tilpasset form, en blekeskinne.

  • 2. Dag- eller nattbleking

Hjemmeblekingen kan gjøres på to måter. Enten sover du med skinnen om natten, eller du bruker skinnen noen timer på dagtid. Blekemiddelet legges i skinnen, som så plasseres over tennene.

  • 3. Resultat av å bleke tennene

Etter at tannblekingen er gjennomført, er det tid for å nyte resultatet. Det varierer hvor lang tid det tar før ønsket resultat oppnås. De fleste vil være fornøyd med effekten etter 10-12 dager. Hos andre vil blekingen gå litt raskere (5-7 dager), mens det for noen vil være nødvendig å bleke tennene over tid (opptil flere uker) for å oppnå ønsket resultat.

Hvor lenge vil tennene være hvite?

Effekten av tannblekingen vil ofte ha gått noe tilbake etter omkring 3 år, men dette varierer veldig mye fra person til person.

Kan man bleke tennene flere ganger?

Om du ønsker å bleke tennene på nytt når effekten avtar, kan blekingen friskes opp. Til dette kan du bruke blekeskinnen du har fra før. Du får kjøpt nytt blekemiddel hos oss.

Er middelet til tannbleking farlig?

Blekemiddelet som kjøpes hos tannlege er det sterkeste som er lovlig å selge i Norge, men det er likevel helt ufarlig. Dersom du skulle være uheldig å svelge noe av blekemiddelet, er det ingen grunn til bekymring. Det er svært små mengder blekemiddel med lave konsentrasjoner som brukes i blekemiddelet du får kjøpt hos oss.

Har du spørsmål om tannbleking? Ta kontakt med oss!

Bestill time for tannbleking her !