FINN DIN KLINIKK
BESTILL TIME

Kompleks behandling

Tilbake til alle
Tannkjøttbetennelse og tannkjøttsykdommer Gebiss  Søvnapné Snorking – snorkeskinne Tannbehandling i narkose og bruk av lystgass

Snorking – snorkeskinne

Snorking kan være plagsomt, både for den som snorker og for en eventuell partner. Det største problemet med snorking er at søvnkvaliteten svekkes og den som snorker blir ofte veldig trøtt og lite opplagt i løpet av dagen. Derfor er det viktig å ta problemet på alvor og søke hjelp. Heldigvis er løsningen ofte veldig enkel.  

Hvordan behandle snorking?

Som regel er en snorkeskinne, også kalt søvnapnéskinne, løsningen på snorkeproblemet. En slik skinne vil holde underkjeven lenger frem og sørge for at luftveiene er frie. Når underkjeven holdes i denne posisjonen, hindres tungen og den bløte delen av ganen i å falle bakover og tette luftveiene og snorkingen vil avta. En slik skinne er som regel førstevalg ved behandling av snorking, men brukes også til å behandle mild til moderat grad av søvnapné.  

Hvordan får jeg snorkeskinne?

For å få en snorkeskinne må en av våre spesialiserte tannleger gjennomføre en enkel utredning av deg. Dette skjer ved en generell undersøkelse av nese og svelg på tannklinikken, og i noen tilfeller er det også nødvendig at du sover med en søvnregistrerer i én natt. Dette for å registrere pust, puls, oksygenmetning, neseflow og snorking og utelukke søvnapné.  

Når tannlegen har kommet frem til at en snorkeskinne er riktig løsning for deg, vil vi ta et avstøp av tennene dine og lage en spesialtilpasset snorkeskinne til deg.  

Etter at skinnen er tilpasset vil vi avtale time for kontroll.  

Bli kvitt snorkingen en gang for alle

Dersom du sliter med snorking, er det ingen grunn til å vente med å oppsøke hjelp. Bli kvitt snorkeproblemet – bestill time for undersøkelse hos oss i dag!