Bitt og kjeveleddsbehandling i Sandvika

Anne Mone er tannlege ved vår tannklinikk i Sandvika og hjelper deg med bitt og kjeveleddsbehandling.

Behandling av bitt og kjeveledd er et av fokusområdene ved Oris Dental Løkketangen i Sandvika. Vi har mange års erfaring med å behandle pasienter for denne typen plager, og tar i mot pasienter fra hele landet.

Feilstilt kjeveledd

Hode- og nakkesmerter kan være et resultat av feilstilt kjeveledd, som igjen kan føre til unormal slitasje på tennene. Mange pasienter, og da særlig kvinner, opplever at de får problemer med kjeveleddene.

Problemet kan starte i selve leddet, eller komme som følge av problemer med tenner og tyggemuskulatur.

Klikkelyder i kjeven

Et av de vanligste symptomene er klikking fra kjeveleddene ved gaping, som over tid kan gi sjenerende lyder ved spising. Skader i selve leddet kan f.eks. gi arrvevsdannelser som kan resultere i disse klikkelydene, og slike skrapelyder fra leddene kan oppleves som plagsomt.

Klikking og smelling i kjeveledd kan for mange være en bagatell det er lett å leve med, mens for andre kan dette føre til invalidiserende hodepine. For enkelt er det ødelegge for livskvalitet og fører til unormalt sykefravær.

Anders Wangestad ved Oris Dental Løkketangen i Sandivka har lang erfaring med behandling av kjeveleddsproblemer.
Tannlege Anders Wangstad har lang erfaring med kjeveleddsproblemer, og har hjulpet utallige pasienter med bitt og kjeveleddsproblemer.

Bestill time for uforpliktende konsultasjon

Vi undersøker ditt behov og gir deg informasjonen du behøver.

Du får også et kostnadsoverslag og plan for videre behandling.

Bestill time

«Svært fornøyd. Veldig hyggelige og flinke folk med en god porsjon humor. Det er faktisk hyggelig å gå til tannlegen. Terningskast 12!»

Kåre Garhard Naley

Låst kjeve og klarer ikke å gape

Langvarig og kraftig gaping kan noen ganger gi forskyving av en liten bruskskive som ligger inne i leddet. Dette kan medføre klikking ved gaping. Over tid kan dette resultere i låsing av kjeven og redusert gapeevne. Også tannpressing eller gnissing kan gi slike problemer over tid. Mange kan i tillegg få smerter i hode og nakke som følge.

Det kan være vanskelig å se årsaken til kjeve-smertene på egenhånd, da mange faktisk ikke er klar over at de gnisser tenner. De blir ikke oppmerksomme på dette før tannlegen informerer om det, derfor er lurt å spørre tannlegen om det er forhold rundt tennene som kan ha sammenheng med smerter i hoderegionen.

Kjeveleddsproblemer og stress

Vi lever i en masete og ofte stressende hverdag. Dette vil forsterke smertebildet for pasienter som har problemer med sine kjeveledd. Selv om leddene står feilplassert, vil ikke nødvendigvis pasienten føle smerter i selve leddet, men disse kan fortone seg som vondt i øret eller i muskelgrupper relatert til leddet. Smertene sprer seg og har ofte kranielle komponenter som gir dypere hodepine. Svimmelhet og øresus kan også forekomme.

Noen opplever at kjeven «låser seg», så en ikke kan gape fullt opp. Andre opplever at kjeven går lett ut av ledd og at munnen låses i åpen stilling. Typiske symptomer er at man plages av smerter, enten fra selve leddet, fra hode, nakke eller kjevene.

Det kan være mange grunner til at slike leddplager oppstår. De oppstår ofte akutt, eller som senvirkninger etter tidligere skader.

Hvordan behandles problemer med kjeveledd?

Heldigvis finnes det behandlinger for kjeveledsproblemer. Gjennom en undersøkelse av ledd og bitt kan vi avdekke årsakssammenheng, og gi grundig informasjon om hvilke tiltak pasienten må ta for å dempe symptomene. Råd og utfyllende informasjon er med på å gjøre pasientene bevisst på selve problemet og årsaken til at dette kan ha oppstått.

Behandlingen individualiseres avhengig av hvilken diagnose pasienten har. I mange tilfeller er enkle øvelser nok til å redusere problemene, og nok til å forhindre at de forverrer seg. Det kan også benyttes bittskinner i plast for å avlaste kjeveledd eller muskulatur.

Kjeveleddskirurgi

Kun i sjeldne tilfeller er tannregulering eller kirurgi nødvendig for å løse problemer i kjeveleddet.

Om tennene har fått unormal slitasje og er i behov for rehabilitering, kan inngrep iverksettes som en del av kjeveleddsbehandlingen. Vi velger selvfølgelig den behandlingen som tjener pasienten best.

Ofte henvises pasienten til kjeveortoped (reguleringstannlege) etter endt forbehandling.

Hva gjør jeg ved akutte smerter i kjeve og ledd?

Om du opplever akutte smerter i kjeve og ledd, så kan du ringe oss direkte, eller få noen til å ringe for deg. Vi vil kunne rydde tid til å behandle deg fortløpende for dette.

Ønsker du konsultasjon for denne behandlingen?

Bestill en uforpliktende konsultasjon i dag – Få den informasjonen du behøver for å komme i gang!

bestill time

Her finner du oss:

Adresse
Løkketangen 12 a, 1337 Sandvika

Åpningstider:
Mandag-Fredag 08.00- 16.00

Kontakt
Telefon: 67 52 16 00
Mail: [email protected]

Gå til vår klinikkside!