Bestill time

De har vært som tørre svamper! Kandidatene har respondert langt bedre enn vi hadde trodd, sier Tore Berset, tannlege og mentor for Master Clinician Programme (MCP), et ettårig hospiterings- og mentorprogram, med teori og live kirurgi. Sammen med Hauk Øyri og Oris Academy har han nettopp uteksaminert sine første tre «Master Clinicians».

Skreddersydd program

Målsetning har vært å tilrettelegge for et byks opp kompetansestigen gjennom et skreddersydd program for å spisse kunnskap og klinisk ferdighet.
– Vi ønsker å hjelpe unge allmenntannleger til å våge seg ut på en videreutdanning som ellers kan virke skremmende, forteller Berset.

Mentorene har hatt fokus på å ta frykten bort fra det ukjente, og gjennom tett oppfølging bygge opp en faglig og personlig trygghet.
– Det gir både tannlege og pasient en forutsigbarhet, og reduserer risiko for feil, bedyrer Berset.

Trygg utenfor komfortsonen

Benedicte Fjellstad Thomassen er en av de tre uteksaminerte. Hun har jobbet som tannlege i fire år, og jobber til daglig på Oris Dental Rommen.
– Jeg trengte å bli dyttet ut av komfortsonen for å våge å gå løs på implantatkirurgi. Det var godt å ha kompetente sparringspartnere som fulgte meg gjennom et helt behandlingsløp, fra planlegging til oppfølging.

Hun er imponert over kunnskapsnivået og tilstedeværelsen til mentorene.
– Det har vært en veldig god læringsatmosfære med rom for kandidatenes ulike personligheter og retningsvalg.

Før året er omme har Benedicte allerede satt et titalls implantater og kjenner seg tryggere på både behandling og kommunikasjon av behandlingsforløp med pasienter. Nå er planen å jobbe målrettet med å øke volum og egen selvsikkerhet innen faget.

Endringsvillige

Øyri og Berset er imponert over lærevilligheten og resultatene kandidatene har oppnådd.
– De har stått på og jobbet hardt på egne klinikker gjennom hele året, og kommet i gang med avanserte kasus og implantatbehandlinger. Det er arbeidet som blir gjort hver dag som gir resultater. Endring skjer over tid, understreker Berset.

En god begynnelse

Mentorene ser tilbake på et spennende og lærerikt år for kandidatene, men også for selg selv og Oris Academy.
– Vi har lært mye i prosessene vi har vært gjennom dette året, og ser at opplegget har fungert godt, med resultater over forventning.

Nå et det kun få uker til kull nummer to skal ta fatt på sin klatring opp kunnskapsstigen. Berset gleder seg til å ønske neste års kandidater velkommen og sparke dem ut av komfortsonen.

Les mer om Oris Academy her.