Det frister gjerne å «vente litt til» i håp om bedring, men å oppsøke tannlegen tidlig vil kunne spare deg for mye. Det er faktisk en av de smarteste investeringene du kan gjøre.

Hvor viktig er det å ta rutinesjekken hos tannlegen?

– Selv om det er mye annet å tenke på i disse dager, er det helt nødvendig å både gjennomføre rutinesjekk og å dra til tannlegen dersom et akutt behov oppstår, sier tannlege Stian Solli Kanestrøm.

Han jobber til daglig ved Oris Dental Aker Brygge. Han forteller at å droppe tannlegebesøket i verste fall kan føre til en større behandling, eller økt helseproblematikk.

– Det kan for eksempel være at du har hull i en tann. Hvis man tar det tidlig er behandlingen relativt kjapp, og du slipper rotfylling senere. Må du rotfylle blir det fort både mer tidkrevende og dyrere.

Plages du med dette?

  • Akutt tannpine
  • Intens og akutt ising
  • Sprekk i tann
  • Løs eller knekt tann
  • Slått ut hele eller deler av tann
  • Fylling som har løsnet
  • Mistet tannkrone eller tannbro
  • Har noe som sitter fast mellom tennene

Da bør du få deg en akutt tannlegetime


Trenger du akutt time?

Du kan bestille time på dagen i hele landet!


Munn og helse henger sammen

En viktig del av jobben til tannlegen er å se etter sykdomstegn, slik at man kan sikre forebygging så tidlig som mulig.

– En syk munn kan føre til nedsatt allmenntilstand og i enkelte tilfeller infeksjoner. I ytterste konsekvens kan det få alvorlige følger for helsen din, sier tannlege Kanestrøm.

Derfor bør man også gjennomføre regelmessige kontroller, selv om man ikke nødvendigvis kjenner på smerte.

– Hos tannlegen får du alltid en grundig undersøkelse. Dette for at vi skal ha et bedre utgangspunkt for å forebygge sykdommer, og gi deg den behandlingen du trenger i tide, forteller Kanestrøm.


Oris Dental har tannklinikker over hele landet

Bestill en uforpliktende samtale med en av våre behandlere!


Er det fare for smitte om man går til tannlegen?

Eirik Aasland Salvesen som er spesialist og leder for Oris Academy, tannlegekjedens plattform for videreutdanning av ansatte, forteller at det er ingen grunn til bekymring dersom du må til tannlegen nå.

– Tannhelsepersonell har stor kompetanse i smittevern, dette jobber vi med til daglig i vår bransje, og har hatt fokus på i mange år. Men etter at korona-viruset kom til Norge har vi gjort enda flere tiltak, så våre klinikker er blant de tryggeste stedene du kan være nå med tanke på smittevern. Det forteller jeg pasientene mine hver dag, sier Salvesen.

Små forandringer

Jobben som er lagt ned under korona-tiden har ført til noen små forandringer hos tannlegen.

– Vi i Oris Dental har som mål å overgå kravene som er satt med tanke på smittevern, og har derfor iverksatt ekstra tiltak for at det skal være helt trygt å besøke oss, sier Salvesen.

Når du kommer til tannlegen nå, vil du blant annet se færre folk i gangene og i venterommet.

– Vi har på oss mer beskyttelse enn tidligere, blant annet visirer og frakker, som vi får en del morsomme kommentarer på. Vi sørger for å ha godt med tid på alle behandlinger slik at smittevernprosedyrene blir korrekt gjennomført, sier Salvesen.

Fordi Oris Dental ønsker å gjøre besøket så trygt som mulig, ber de alle pasienter skylle munnen med et spesielt munnskyllemiddel for å redusere dråpesmitte.

– Det kan også hende at vi legger en beskyttelsesduk over munnen din, slik at kun de tennene som skal behandles er synlige, forteller Salvesen.


Vil du vite hva vi kan gjøre for deg?

Bestill en uforpliktende samtale med en av våre behandlere!


Tilgjengelig for pasientene

Oris Dental er et av landets største fagmiljø innen tannhelse, og denne unike kompetansen kommer godt med når man står i en utfordrende situasjon.

– Det at vi er en stor kjede har vært en fordel for oss i denne tida. Det betyr at vi har menneskelige og faglige ressurser til å gjøre en grundig jobb, og vi er tilgjengelige for pasientene når de trenger det, avslutter Salvesen.