FINN DIN KLINIKK
BESTILL TIME

Tannregulering

Tilbake til alle
Tannregulering for barn Tannregulering for voksen Usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering

Få nytt smil på bare 3 måneder med «usynlig» tannregulering!

Det er mange som ønsker å justere tannstillingen sin, men som er skeptiske til de skjemmende «togskinnene» vi gjerne assosierer med tannregulering. Invisalign® – også kjent som usynlig tannregulering – er et komfortabelt, avtagbart og gjennomsiktig alternativ til den tradisjonelle metallstrengen. Med Invisalign® kan du få rettere tenner og et penere smil med tilnærmet usynlig tannregulering.

Usynlig tannregulering – kort behandlingsperiode

På svært kort tid kan tannlegene ved Oris Dental ved hjelp av Invisalign® usynlig tannregulering, hjelpe deg til å få et penere og rettere smil.

Behandlingsperioden kan være så kort som 12 uker, avhengig av dine tenners utgangspunkt. Ved enkle, små tannforflytninger, er 12 uker med Invisalign® ofte tilstrekkelig. Mer omfattende eller kompliserte tilfeller kan ta opptil flere år, i likhet med behandling med tradisjonell tannregulering.

Hvordan foregår behandling med Invisalign® usynlig tannregulering?

Behandling med Invisalign® foregår altså i en periode på 12 uker eller mer. Behandlingen består av fler  spesialtilpassede, gjennomsiktige tannskinner. Disse skinnene kan lages til både over- og underkjeve, alt etter behov. Underveis i behandlingen vil du:


Behandling med Invisalign® foregår altså i en periode på 12 uker eller mer. Behandlingen består av flere spesialtilpassede, gjennomsiktige tannskinner. Disse skinnene kan lages til både over- og underkjeve, alt etter behov. Underveis i behandlingen vil du:

  • Få ny Invisalign®-skinne hver 14. dag
  • Bruke skinnen i minst 22 timer hvert døgn
  • Oppleve at tennene beveger seg litt etter litt, mot den ønskede tannstillingen

Hva koster Invisalign®, og passer det for meg?

Prisen på Invisalign® varierer fra omkring kroner 15 000,- og kr 60 000,-, avhengig av hvor omfattende behandling du har behov for. Det som kan være greit å vite, er at du kan ha krav på støtte fra HELFO til tannreguleringsbehandlingen. Dette er noe tannlegen kan informere deg om på en konsultasjonstime.

Hvorvidt behandling med Invisalign® usynlig tannregulering kan være riktig løsning for deg, er det kun tannlegen som kan gi deg svar på, etter å ha undersøkt dine tenner. Likevel er det greit å vite at følgende tannstillingsproblemer som regel kan behandles med Invisalign®:

Trangstilte tenner
For liten plass til alle tennene i kjeven 

For stort mellomrom
Forekommer når det er ekstra plass i kjeven

Kryssbitt
Over- og underkjeven er feiljustert i forhold til hverandre

Dypt bitt
Tennene i overkjeven ligger vesentlig utenfor tennene i underkjeven

Underbitt
Tennene i underkjeven står lenger framme enn tennene i overkjeven
*Invisalign® anbefales ikke for personer med stort overbitt

Før du kan starte behandling med Invisalign®, må du igjennom en konsultasjon for å kartlegge om dette er riktig behandling for deg. Vi vil da ta et avtrykk av tennene dine for å avgjøre om de kan behandles med Invisalign®-systemet. Deretter utformer vi en detaljert plan ved hjelp av et 3D-simuleringsverktøy som viser hvordan tennene dine vil justeres, steg for steg, i løpet av behandlingsperioden. Denne viser også hvordan tennene dine kan forventes å se ut etter endt Invisalign®-behandling.

I løpet av behandlingsperioden vil du, som nevnt, gå gjennom et gitt antall trinnvis tilpassede reguleringsskinner, der hvert sett med reguleringsskinner brukes i 14 dager. For hvert sett vil tennene justere seg en viss avstand mot den endelige tannstillingen. I denne perioden vil du også jevnlig følges opp av din tannlege hos Oris Dental, for å sikre at fremdriften er som den skal, og at du er komfortabel med behandlingen.

Bestill time hos din nærmeste Oris Dental klinikk i dag, og få svar på om Invisalign® er aktuelt for deg!