Restaurerende og kosmetisk tannbehandling har utviklet seg enormt med teknologien de siste årene.

– Både undersøkelse, behandlingsplanlegging og behandling er blitt mer nøyaktig, forutsigbart og mer skånsomt. Med Digital Smile Design kan vi nå ta behandlingen enda et steg videre, sier tannlege Vegard Ildahl Berg ved Oris Dental Stoa.

Få en innføring i hva DSD er og hvordan behandlingsprosessen foregår. Se hvordan den banebrytende behandlingsmetoden kan gi deg ditt nye smil i videoen nedenfor.

Første tannlege med DSD Master

Vegard Berg er den første tannlegen i Norge som er sertifisert som Master of Digital Smile Design.

– Vi er stolte over å kunne tilby denne behandlingsmetoden, og det er fantastisk kjekt å se hvilken glede pasientene har av resultatet, forteller Vegard.

De har fått mange positive tilbakemeldinger på den nye behandlingsmetoden, og ser en økende interesse for digitale modeller.

– Vi kan hjelpe deg slik at du får det smilet du er fornøyd med, og at du smiler med selvtillit.

Tannlege Vegard Berg utfører en førstegangskonsultasjon på en pasient før Digital Smile Design ved Oris Dental Stoa i Arendal.

Prøvekjør ditt nye smil

Behandlingskonseptet innebærer å bruke en 3D-printet modell, hvor de nye tennene blir lagt på utsiden av de originale. I løpet av prosessen vil du som pasient kunne være med på å bestemme hvordan tennene og smilet skal se ut.

– Med dette innovative systemet, samt 3D-scannere, foto og video, kan hele planleggingen gjøres digitalt, og vi kan lage en digital modell av pasientens tenner. Denne modellen bruker vi til å skreddersy en best mulig behandlingsplan for hver enkelt pasient. Vi kan til og med lage en prototype på det nye smilet, som pasienten kan prøve i munnen allerede før vi gjør noe som helst behandling. Vi kaller det å prøvekjøre ditt nye smil, sier Vegard.

Skreddersydd DSD-plan

En DSD-plan blir skreddersydd til hver pasient. Vi gir deg et kostnadsoverslag før vi går videre med selve behandlingen.

Avhengig av hva du vil endre på kan planen inneholde en kombinasjon av tannbleking, skallfasetter, erstatning av tapte tenner og/eller tannregulering.

Ønsker du å vite mer om Digital Smile Design?

Send oss forespørsel for uforpliktende konsultasjon.

Vi tar kontakt og hjelper deg med å komme i gang!

Digital Smile Design steg for steg

DSD-prosessen i 5 trinn.

1. Digitalisering

Ved første konsultasjon undersøker vi tennene på vanlig måte og tar nødvendige røntgenbilder. Deretter skannes tennene med kamera, for å skape en 3D-modell av tennene og måten du biter på.

Etter dette tar vi foto av tennene og ansiktet. Måten leppene beveger seg på når vi snakker og ler er ofte annerledes enn når vi smiler på et bilde. Derfor tar vi også et kort filmopptak, der du prater litt og forteller hva du ønsker at vi skal hjelpe deg med. Vi kommer også til å prøve å få frem et smil og litt latter.

2. Smile design

Etter du har gjennomført første konsultasjon bearbeides all informasjonen som er samlet inn. Vi setter 3D-modellen av tennene dine inn i ansiktsbildene dine, og prøver ut ulike typer tannformer og størrelser.

Det er viktig for oss å finne hvilken plassering og type tenner som gir det peneste og mest harmoniske smilet. Når vi har kommet frem til den løsningen vi tror vil passe best til akkurat deg, så 3D-printer vi en modell.

3. Prøvekjøring av prototypen

En printet prototype av 3D-modellen settes utenpå dine eksisterende tenner, uten av vi gjør noen form for behandling. Når prototypen er på plass tar vi noen nye foto og en ny, kort filmsnutt.

Med dette kan vi vise deg hvordan tennene ser ut i dag og hvordan vi tenker oss at resultatet skal bli. Vi forklarer deg hva som må gjøres for at vi skal kunne oppnå dette resultatet, og lager en tidsplan med kostnadsoverslag til deg. I denne fasen kan du komme med innspill dersom du ønsker endringer til det vi har planlagt.

4. Tannbehandlingen

Hvilke typer tannbehandling og hvor lang tid selve behandlingen vil ta varierer fra situasjon til situasjon. Det kan være enkle situasjoner der kun én eller få tenner skal endres, som kan løses på kort tid med tannbleking, komposittfyllinger eller keramiske skallfasetter, eller det kan være mer omfattende behandling, som involverer tannkjøttsbehandling, tannregulering, implantatbehandling, og som strekker seg over lengre tid.

Alt dette forklarer vi deg i detalj i steg 3.

5. Oppfølging

Når tannbehandlingen er ferdig og det nye smilet er på plass, så er det viktig å ta godt vare på dette slik at du har glede av det i mange år fremover. Vi har derfor egne opplegg med regelmessige innkallinger til kontroller, vedlikehold og poleringer.

Hvor lang tid vil det ta?

Din DSD plan blir 100% skreddersydd til deg. Avhengig av hva du vil endre kan planen inneholde en kombinasjon av tannbleking, skallfasetter, erstatning av tapte tenner og/eller tannregulering. Da det kan være flere typer behandling involvert, er det ikke mulig å si generelt hvor lang tid prosessen vil ta før vi har laget akkurat din plan.

Det er viktig å bruke god tid på behandlingsplanleggingen, slik at vi finner de beste løsningene for deg.

Ønsker du å vite mer om Digital Smile Design?

Send oss forespørsel for uforpliktende konsultasjon.

Vi tar kontakt og hjelper deg med å komme i gang!