Bestill time

Usynlig tannregulering kan gi deg et nytt smil på bare 3 måneder! Kontakt en av våre tannklinikker for å få en uforpliktende konsultasjon. Vi hjelper deg med tannregulering som ikke er til sjenanse.

Usynlig tannregulering med Invisalign ®

Det er mange som ønsker å justere tannstillingen sin, men som er skeptiske til de skjemmende «togskinnene» vi gjerne assosierer med tannregulering. Invisalign® – også kjent som usynlig tannregulering – er et komfortabelt, avtagbart og gjennomsiktig alternativ til den tradisjonelle metallstrengen. Med Invisalign® kan du få rettere tenner og et penere smil med tilnærmet usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering – kort behandlingsperiode

På svært kort tid kan tannlegene ved Oris Dental ved hjelp av Invisalign® usynlig tannregulering, hjelpe deg til å få et penere og rettere smil.

Behandlingsperioden kan være så kort som 12 uker, avhengig av dine tenners utgangspunkt. Ved enkle, små tannforflytninger, er 12 uker med Invisalign® ofte tilstrekkelig. Mer omfattende eller kompliserte tilfeller kan ta opptil flere år, i likhet med behandling med tradisjonell tannregulering.

Hvordan foregår behandling med Invisalign®?

Behandlingen består av en plate med fjærer som skyver på tennene. Du kan selv ta platen ut og inn av munnen, for eksempel når du spiser, eller hvis du skal i et selskap, men du bør bruke platen 22 timer i døgnet.

Du kan være ferdig behandlet på under 12  uker. Dette forutsetter at du som pasient er flink til å følge opp kontroller hver 14. dag, samt bruker platen 20 timer i døgnet. På kontrollene strammes fjærene i platen, slik at det presses på de tennene som skal flyttes.

Etter at behandlingen er fullført, må det settes en tynn streng bak tennene, som holder den nye tannstillingen på plass. Slik er det også ved konvensjonell tannregulering.
Invisalign er et godt alternativ for å rette opp fortenner og skjev tannstilling.Behandling med Invisalign® foregår altså i en periode på 12 uker eller mer. Underveis i behandlingen vil du:

  • Få ny Invisalign®-skinne hver 14. dag
  • Bruke skinnen i minst 22 timer hvert døgn
  • Oppleve at tennene beveger seg litt etter litt, mot den ønskede tannstillingen

Hva koster Invisalign®, og passer det for meg?

Prisen på Invisalign® varierer fra omkring kroner 15 000,- og kr 60 000,-, avhengig av hvor omfattende behandling du har behov for. Det som kan være greit å vite, er at du kan ha krav på støtte fra HELFO til tannreguleringsbehandlingen. Dette er noe tannlegen kan informere deg om på en konsultasjonstime.

Hvorvidt behandling med Invisalign® usynlig tannregulering kan være riktig løsning for deg, er det kun tannlegen som kan gi svar på først etter å ha undersøkt tennene dine. Følgende problemer med tannstilling kan normalt behandles med Invisalign®:

Trangstilte tenner

For liten plass til alle tennene i kjeven 

For stort mellomrom

Forekommer når det er ekstra plass i kjeven

Kryssbitt

Over- og underkjeven er feiljustert i forhold til hverandre

Dypt bitt

Tennene i overkjeven ligger vesentlig utenfor tennene i underkjeven

Underbitt

Tennene i underkjeven står lenger framme enn tennene i overkjeven

*Invisalign® anbefales ikke for personer med stort overbitt

Før Invisalign® behandling

Før Invisalign®-behandling må du igjennom en konsultasjon for å kartlegge om dette er riktig behandling for deg. Vi vil da ta et avtrykk av tennene dine for å avgjøre om de kan behandles med Invisalign®-systemet. Deretter utformer vi en detaljert plan ved hjelp av et 3D-simuleringsverktøy som viser hvordan tennene dine vil justeres, steg for steg, i løpet av behandlingsperioden. Denne viser også hvordan tennene dine kan forventes å se ut etter endt Invisalign®-behandling.

I løpet av behandlingsperioden vil du, som nevnt, gå gjennom et gitt antall trinnvis tilpassede reguleringsskinner, der hvert sett med reguleringsskinner brukes i 14 dager. For hvert sett vil tennene justere seg en viss avstand mot den endelige tannstillingen. I denne perioden vil du også jevnlig følges opp av din tannlege hos Oris Dental, for å sikre at fremdriften er som den skal, og at du er komfortabel med behandlingen.

Bestill time hos din nærmeste Oris Dental klinikk i dag, og få svar på om Invisalign® er aktuelt for deg!

Klinikker som tilbyr denne behandlingen