FINN DIN KLINIKK
BESTILL TIME
FINN DIN KLINIKK
BESTILL TIME

Akutt behov for tannlege?

Er du i tvil om hvor smerten kommer fra? Har du vært utsatt for et uhell som har skadet en eller flere av tennene dine? Ved akutt behov for tannlege kan du ringe en av våre tannklinikker. Våre behandlere strekker seg langt for å gi deg hjelpen du trenger – når du trenger den som mest.

Akutt tannbehandling

Akutt tannbehandling skal ta hånd om akutte problemer i tenner, tannkjøtt eller kjeve. Våre behandlere vil forsøke å fjerne smerten og løse det akutte problemet på best mulig vis. Slike tannproblem er vanligvis midlertidig, men dersom det er behov for videre behandling vil du få tilbud om en ordinær tannlegetime hos oss.

Finn din nærmeste tannklinikk her. Ring oss for å få time på dagen!

Knekt tann – jeg er i akutt behov for tannlege

Ta med tannbiten eller hele tannen du har mistet til tannlegen. Svært ofte kan vi lime tannbiten på igjen – og resultatet blir som regel både fint og naturlig. Det er viktig at du oppsøker oss så raskt som mulig ved behov for akutt tannlege. Vi anbefaler at du legger tannbiten fuktig dersom du må vente en stund, for eksempel i et glass med melk.

Har du mistet en bit av en tann eller knekt tannen? Da haster det med å komme seg til akutt tannbehandling. Skaden kan raskt bli verre dersom du utsetter tannlegebesøket.

Finn din nærmeste tannklinikk her. Ring oss for å få time på dagen!

Jeg har en løs tann – hva gjør jeg?

Unngå å tygge på tannen. Det er nå viktig at du oppsøker akutt tannlege så raskt som mulig. Tannlegen vil undersøke både den aktuelle tannen og tennene ved siden av. Det kan være mange årsaker til at en tann har løsnet, blant annet tannkjøttbetennelse (periodontitt). Sykdommen er vanlig og cirka 40 % av den voksne befolkningen har tannløsning i en eller annen grad.

Et bakteriebelegg ( plakk ) legger seg på tennene og om man ikke rengjør tannen ordentlig vokser plakket og gir opphav til tannkjøttinfeksjoner (gingivitt). Dersom dette belegget ikke fjernes, fortsetter det å vokse i lommen mellom tann og tannkjøtt. Det forkalkes og blir til hard tannsten på tannens ytterflate. Gradvis brytes kjevebenet ned og tannen mister mer og mer feste. Tannkjøttbetennelsen har da utviklet seg og påvirket festet til tannen. Med tiden kan tannen bli løsere og i ytterste konsekvens løsne helt / mistes.

Finn din nærmeste tannklinikk her. Ring oss for å få time på dagen!

Disse tre kvinnelige tannlegene ved Oris Dental tilbyr akutt tannlegebehandling, og er verdens hyggeligste behandlere.

Jeg har en utslått tann

Akutt tannbehandling er nødvendig – umiddelbart! Hvis det er mulig: Sett tannen tilbake i munnen straks. Dette øker sjansen for at vi greier å redde tannen. En utslått tann oppbevares forøvrig aller best under tungen. Eller legg den i et glass med melk.
NB! Utslåtte melketenner skal ikke settes inn igjen og det vil vanligvis ikke være nødvendig med akutt tannbehandling. Kontakt likevel tannlege umiddelbart for undersøkelse.

Les også: Er det trygt å gå til tannlegen?

Jeg har akutt tannpine

Ingen skal behøve å gå rundt med tannpine. Ring oss i dag – vi kan tilby deg akutt tannlegetime på dagen eller ordinær tannlegetime hvis du heller vil ha det. Tannpine kan ha mange årsaker, og du kan lese mer om hull i tennene her.

Finn din nærmeste tannklinikk her. Ring oss for å få time på dagen!

Noe sitter fast mellom tennene

Har du noe som sitter fast mellom tennene, og som du slett ikke greier å få løs? Ikke røsk og riv! Det kan gå hardt ut over tennene dine. Hvis du har forsøkt med tanntråd og tannpirker – ring oss for akutt tannbehandling. Vi hjelper deg raskt og på en skånsom måte!

Jeg har mistet en tannfylling

Uten tett dekke (tannfylling) på tannen er det fritt frem for bakterier. Ta kontakt og vi ordner time raskt. En slik skade kan ofte bli forverret om du venter for lenge med å søke hjelp.

Jeg har mistet en tannkrone eller en tannbro

Ta tannkronen eller tannbroen med til tannlegen hvis den har falt ut – det er stor sjanse for at vi kan sette den på plass igjen. Hvis tannkronen eller tannbroen har gått tapt, må vi lage ny. Tannlegen vil diskutere mulige løsninger med deg og gi deg sin anbefaling.
Vi anbefaler akutt tannbehandling ved tapt eller løsnet tannkrone eller tannbro.

Hva er prisen for akutt tannbehandling?

Kontakt oss direkte slik at vi kan se på omfanget av din behandling. Vi svarer gjerne på de spørsmålene du måtte ha.

Se veiledende priser for tannbehandling her.

Tannleger ved Oris Dental står og prater i korridoren om akutt tannlege.

Kan jeg få økonomisk støtte til akutt tannlege?

Løsnet tannen som følge av et uhell på jobb eller skole? Da har du sannsynligvis rett til refusjon fra Helfo. En hel del medisinske tilstander gir også rett til refusjon ved akutt tannbehandling. Spør oss gjerne, vi vil hjelpe deg så godt vi kan.

Vi legger stor vekt på at akutt tannbehandling skal være smertefri og løse pasientens akutte problem.

Finn din nærmeste tannklinikk her. Ring oss for å få time på dagen!