FINN DIN KLINIKK
BESTILL TIME

Tannlegeskrekk? Slik kan vi hjelpe deg

Frykter du tannlegestolen? Heldigvis kan det kureres!

Kvier du deg før besøket til tannlegen?
Du er ikke alene. Odontofobi, eller tannlegeskrekk som det kalles på folkemunne, er ikke et uvanlig fenomen.

Undersøkelser viser at fem til ti prosent av den voksne befolkningen i Norge dropper tannlegetimen på grunn av odontofobi, skriver Den norske tannlegeforening på sine hjemmesider. Det vil si at mellom 70.000 og 100.000 nordmenn ikke går til tannlegen på grunn av angst.

Tannlegeskrekken kan oppstå av mange årsaker.
Noen har kanskje hatt negative erfaringer som barn, andre føler kanskje at de ikke har kontroll over situasjonen, mens noen kanskje ikke kan peke på noen spesiell grunn.

Uansett hva årsaken er, så har de én ting til felles. Tannlegeskrekken kan kureres.

Men det kan ta litt tid. Det er viktig å begynne med små skritt. Det første og viktigste du kan gjøre er kanskje det vanskeligste – du må ta kontakt med oss. For mange kan dette være avskrekkende nok, så det kan være lurt å ha en venn eller en i familien som kan støtte deg.

Du må fortelle oss at du har angst for tannbehandlingssituasjonen, slik at vi kan ta hensyn til skrekken og hjelpe deg i gang med tannbehandlingen.

Veien til å kvitte seg med tannlegeskrekken er som regel gradvis.
En av de mest effektive metodene er å dele opp behandlingen i mindre deler. Slik vil du etter hvert oppleve mestring og kontroll, og bli i stand til å gjennomføre behandlingen på en vanlig måte.

For de som sliter skikkelig med tannlegeskrekk, kan det være aktuelt å få beroligende medisiner når behandlingen skal utføres med. I noen tilfeller bruker vi også narkose. Målet på lang sikt vil imidlertid alltid være at du ikke trenger hjelpemidler for å føle deg trygg i tannlegestolen. Da er det nok å vite at tannlegen tar deg på alvor og at du blir hørt og møtt av noen som virkelig bryr seg.

Vi i Oris Dental har mange dyktige og hyggelige tannleger, som har spesialisert seg på å behandle og hjelpe pasienter med odontofobi.

Ta kontakt med oss hvis du har lyst til å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med tannlegeskrekken.